Annonce
Erhverv

Ny uddannelse uden fremmøde: Håndværkere må starte med mere teori

Uanset om man skal uddanne sig til mekaniker eller madkunstner på Learnmark, må man forberede sig på, at undervisningen de første uger kan komme til at forgå som teoretisk undervisning via skærmen. Genrefoto: Ritzau Scanpix/Nils Svalebøg
Hvis corona-restriktioner forlænges, rammer det formentlig også de elever, som mandag skal starte på en helt ny håndsværsuddannelse på Learnmark. Det betyder, at murerske og mejsler i første omgang må vige for teori bag skærmen.
Annonce

Horsens: Der kan meget vel vente en alternativ uddannelsesstart for de flere end 300 elever, som mandag skal begynde på en teknisk erhvervsuddannelse hos Learnmark Tech på Vejlevej.

Det forudser skolens afdelingschef, Kim Clausen.

- Vi ved ikke noget endnu, men jeg har meget svært ved at se, at vi får lov til at åbne skolen mandag, siger han.

Cornona-restriktioner holder lige nu landets skoler og uddannelsesinstitutioner lukket - i skrivende stund gælder restriktionerne ugen ud, men statsminister Mette Frederiksen har barslet med, at de meget vel kan blive forlænget.

Det er især ærgerligt for de nye elever, mener Kim Clausen, og derfor har skolen allerede forberedt sig på, hvordan den i så fald kan tage bedst muligt imod de nye elever.

- Vi har planlagt, at vi vil invitere hver elev ind til en lille velkomst, siger afdelingschefen.

- Vi kan ikke samle dem alle, men vi har fået lov til at invitere dem enkeltvis indenfor til en halv times møde mellem elev og lærer, så de lige kan få ansigt på hinanden, uden at det skal foregå via en skærm, forklarer han.

Mødet skal samtidig klæde eleverne teknisk på med login og en introduktion til forskellige relevante programmer, forklarer Kim Clausen.

Annonce

Mere teori fra starten

På Learnmark venter værktøj, maskiner og robotter i værkstederne, og storkøkkenerne står klar til nye elevers gastronomiske udfoldelser.


Vi har også meget teori i vores uddannelser, og nu prøver vi at strikke det sammen, så vi fylder mere teori på eleverne til at begynde med.

Kim Clausen, afdelingschef


Erhvervsuddannelser er ikke altid lige til at praktisere online, erkender Kim Clausen.

- Men vi har også meget teori i vores uddannelser, og nu prøver vi at strikke det sammen, så vi fylder mere teori på eleverne til at begynde med, siger han.

Det kan uden problemer være en løsning i nogle uger, tilføjer han, men kommer nedlukningen til at vare længere end fire uger, bliver det svært, og så må der tænkes kreativt, siger han.

- Måske kan vi komme ud i, at vi henter noget af teorien fra det hovedforløb, de skal have senere. Det må vi agere i, alt efter hvad der bliver behov for, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Sport

Kommentar: Knips, knips. Bakken Bears har i det skjulte skrevet dansk sportshistorie

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce