Annonce
Aarhus

Ny udstilling: Jernkvinder og Rødstrømper på plakaten

I 1960’erne og 70’erne kom ligestillingsspørgsmål på dagsordenen i både Kina og Danmark. Se plakater fra de to lande på udstillingen "Jernkvinder og Rødstømper" på Kvindemuseet. Vandreudstillingen blev set af over 100.000 gæster i Bejing. Illustration: Plakat fra udstillingen
Annonce

AARHUS:  Kvindemuseet viser i øjeblikket plakatkunst fra 60’ernes og 70’ernes Kina og Danmark i udstillingen "Jernkvinder & Rødstrømper".

I 1960’erne og 70’erne kom ligestillingsspørgsmål på dagsordenen i både Kina og Danmark. Begge steder spillede plakater i gadebilledet en væsentlig rolle for budskabets udbredelse.

Udstillingen sammenstiller periodens massefremstillede kinesiske plakater med den danske kvindebevægelses mere anarkistiske tilgang.

Kvindemuseet viser plakater fra Kina og Danmark i udstillingen "Jernkvinder & Rødstømper". 2020 markerer 50-året for Rødstrømpernes første aktion i Danmark og 70-året for diplomati mellem Danmark og Kina. Her en plakat til fordel for Kvindehøjskolen. PR-foto

- "Jernkvinder & Rødstrømper" er samtidig historien om, hvordan emner som familie, seksualitet, ligeløn og rollemodeller viser sig i så forskellige kulturer som den kinesiske og den danske. Emner, som stadig er aktuelle i kønsdebatten i dag, skriver museet.

Da udstillingen i 2019 blev vist hos Dansk Kulturcenter i Beijing, blev den besøgt af flere end 100.000 gæster. Nu er plakatsamlingen genopstået som vandreudstilling på Kvindemuseet – suppleret med et større antal plakater fra museets egen samling.

Den kan ses til 30. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Aarhus For abonnenter

Lang kø til en plads på Aarhus Friplejehjem: - Vi fortæller, at der også kan ske fejl hos os

Annonce