Annonce
Kultur

Ny udstilling: Lasse Krog Møller har samlet cigaretskodder siden 1997

Lasse Krog Møller åbner fredag en udstilling. En del af værkerne består af fundne ting: cigaretskodder, indkøbssedler, kvitteringer, handsker. Foto: Kim Haugaard

Lasse Krog Møller gør ting uden værdi til kunst, og ny udstilling er en slags museum for oversete ting.

Annonce

AARHUS: Lasse Krog Møller holder øje med, hvad der ligger og flyder på gaden. Du kan for eksempel se ham samle ting som disse op: Cigaretskodder, knappenåle, indkøbssedler, hårelastikker, handsker, pasfotos. Det bliver til kunst.

Resultaterne kan opleves i Kunsthal Aarhus, der fredag åbner udstillingen "Ephemera Mundi - Den oversete verden".

- Jeg har samlet cigaretskodder siden 1997 og gør det stadig, og jeg arbejder med noget, som ingen tillægger værdi. Men tingene fortæller historier. For eksempel har et skod været i intim forbindelse med et menneske. Skod har forskellige aftryk. Nogle af læbestift, andre er vredet, fordi de er slukket på en bestemt måde. Det er hverdagsliv, forklarer Lasse Krog Møller.

Han samler de fundne genstande i værker.

- De berører folk. Nogle morer sig, men jeg har også oplevet en, som stod og græd. Hvorfor kunne hun ikke forklare, men formentlig af sorg over de tabte genstande. Sådan aktiverer kunst noget i beskueren, der også bliver påvirket i sin egen historie. Nogle bliver forargede: "Skal det nu være kunst". Nogle er blaserte, og andre er vågnet op om natten tre dage efter og har tænkt over det, siger Lasse Krog Møller.

Udstillingen

Kunsthal Aarhus, J.M. Mørksgade 13, Aarhus.

Lasse Krog Møllers udstilling "Ephemera Mundi - Den oversete verden".

Kan ses fredag 16. marts-søndag 27. maj. Fernisering: 16. marts kl. 17

Støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, Novo Nordisk Fonden, Ny Carlsbergfondet og Aarhus Universitet.

Lasse Krog Møller samler tabte ting op på gaden. Her er en del af hans samling af handsker. Foto: Kim Haugaard.
Annonce

Alt kan bruges

Han mener, at alting kan bruges til kunst.

- Kunst og lommeuld kommer ud af ingenting, og alle materialer bærer noget med sig, men det er helt individuelt, hvordan vi reagerer, siger kunstneren, der er 45 år og har 20 års værker med. Der er også nye.

- På indkøbssedlerne kan man sammenligne, hvad vi købte dengang og nu. Vi køber stadig snaps og BT. Og selv om vi har smartphones, skriver nogle stadig sedler i hånden. Folk med stress køber røg og drinks. Jeg finder også fotos i passtørrelse, mest af børn. De billeder er formentlig faldet ud af forældrenes tegnebøger, siger Lasse Krog Møller.

Han bor i Sct. Olufs Gade midt i Aarhus og spadserer altid rundt i byen - og spejder efter ting, og med udstillingen udfordrer han vores opfattelse af, hvad der er bevaringsværdige informationer og erindringer.

Han laver også bøger om områder, for eksempel en om Hellerup.

- Det kunne også være sjovt at lave en rejseguide til Aarhus med det imaginære Aarhus. Om byplanlægning og arkitektur, der aldrig er ført ud i livet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Forskerne følger os: Vi er på nippet til at slække på forsigtigheden

Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Debat

Genåbn de små butikker: Er det bedre, at folk står som sild i en tønde i Bilka?

Annonce