Annonce
Kultur

Ny udstilling udfordrer opfattelsen af køn

Natalia er transkvinde og en del af udstillingen "Flux" på Kvindemuseet. Hun undrer sig over, at hun ikke har lyst til at få børn, selv om hun identificerer sig stærkt som kvinde. Foto: Kvindemuseet
Annonce

AARHUS: Udstillingen "Flux" på Kvindemuseet leger med tanken om, at køn er dynamiske - de ændrer sig i forskellige situationer og er ikke kun bundet til biologien.

På udstillingen kan man blandt andre møde performancekunstneren Marie, der gennem hypnose ønsker at fjerne sin bevidsthed om at være kvinde. Og Natalia, der som transkvinde undrer sig over, at hun ikke har lysten til at få børn, selvom hun identificerer sig stærkt som kvinde.

- Det er helt igennem menneskeligt, at vi ofte tager afstand fra ting, vi ikke forstår. Og det er okay, at man i debatten giver udtryk for at føle sig hægtet af. Vi skal bare huske, at kønsdebatten handler om rigtige mennesker. På Kvindemuseet søger vi at skabe nysgerrighed, stille spørgsmål og konkretisere debatten med virkelige menneskers historier og ikke mindst: med det historiske perspektiv på køn, siger museets direktør Julie Rokkjær Birch i en pressemeddelelse.

Udstillingsperioden er 12. oktober til 26. februar. Der er fernisering fredag 11. oktober klokken 11.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce