x
Annonce
Aarhus

Ny udvikling i sag om de to forsvundne børn: Faren er nu formentlig identificeret

En lille pige og en lille dreng blev lørdag efterladt på Park Allé. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Østjyllands Politi mener at have fundet frem faderen til de to børn, som lørdag blev efterladt på Park Allé.

AARHUS: Faren til de to børn, som lørdag aften blev fundet på Park Allé, er nu formentlig identificeret. Der er tale om en 34-årig afghansk mand, som tidligere har opholdt sig i Danmark, men er efterfølgende blevet udvist efter en dom. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. Ifølge politiinspektør Michael Kjeldgaard har man dog endnu ikke fundet frem til den 34-årige.

- Vi ved ikke, hvor faren befinder sig, men formentlig er han i udlandet. Vi mangler desuden at få identificeret moren, mens vores formodning er, at hun heller ikke opholder sig i Danmark, siger han.

Samtidig er de to personer, som mandag blev frihedsberøvet, blevet identificeret. Der er tale om en 33-årig mand og en 25-årig kvinde, som begge er afghanske statsborgere, og manden er formentlig børnenes onkel. Det er dog ikke politiets vurdering, at de to har begået noget strafbart i sagen.

Den 54-årige kvinde, som blev anholdt i Aarhus søndag aften, har identificeret sig som børnenes farmor. Hun blev mandag løsladt af retten efter grundlovsforhøret. Hun er dog fortsat sigtet for at have efterladt de to børn i en hjælpeløs tilstand og efter vanrøgtsparagraffen, idét det er politiets vurdering, at hun efterlod børnene på gaden. Motivet er endnu uvist, men politiet fortsætter efterforskningen, siger Michael Kjeldgaard.

- Vi fortsætter vores efterforskning for at finde frem til børnenes forældre og finde ud af præcist hvorfor og hvordan, de to børn blev efterladt på Park Allé i Aarhus. Der ligger fortsat et stor efterforskningsarbejde foran os, selvom vi vurderer, at vi har stykket det meste af hændelsesforløbet sammen, siger han.

Politiet vil fortsat gerne høre fra vidner, som har set de to børn blive efterladt i Aarhus i løbet af lørdag aften. De kan kontaktes på telefonnummer 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce