Annonce
Erhverv

Ny udvikling: Topchef sigtet i Dan-Bunkering-sag

Bunker Holdings koncernchef Keld R. Demant har tidligere udtalt sig til avisen Danmark om de hårde anklager mod Middelfart-virksomheden. Nu er han selv sigtet i sagen, der handler om salg af flybrændstof til russiske bombefly over Syrien. Foto: Bunker Holding
Kæmpevirksomheden Bunker Holding og dens koncerndirektør Keld R. Demant er også sigtet i sagen om ulovligt salg af flybrændstof til Syrien

Sigtelser: Østre Landsret har mandag ophævet to af navneforbuddene i sagen om Middelfart-virksomheden Dan-Bunkering. Virksomheden har siden august været sigtet i en sag om overtrædelse af EU's forbud mod at sælge brændstof til brug i Syrien.

Det viser sig nu, at Dan-Bunkerings moderselskab, Bunker Holding, og den øverste koncernchef, Keld R. Demant, også er sigtet i sagen, der kan give fængsel i helt op til fire år.

Bunker Holding er med en omsætning på 70 milliarder kroner en af Danmarks største virksomheder, men er nu dybt involveret i den alvorlige sag om muligt salg af flybrændstof til russiske bombefly i strid med EU-sanktioner.

Sagen nyder stor politisk bevågenhed og har været oppe at vende på et samråd i Folketinget. Den efterforskes i øjeblikket på højt niveau af SØIK også kendt som bagmandspolitiet.

Hemmeligt retsmøde

Alligevel har Bunker Holdings advokat, Jacob Skude Rasmussen, argumenteret for, at krænkelserne ved at få navnene på de sigtede offentliggjort langt overstiger offentlighedens krav på at vide, hvem der er involveret i sagen.

Det gav byretten i Odense ham ret i tilbage i september på et hemmeligt retsmøde, hvor pressen ikke havde mulighed for at forholde sig til navneforbuddet. Byretten har for længst erkendt, at dette var en fejl, og Jysk Fynske Medier og Danmarks Radio kærede omgående kendelsen om navneforbud til Østre Landsret.

Mandag lagde landsretten til gengæld vægt på, at Keld R. Demant allerede - blandt andet i avisen Danmark - har udtalt sig om sagen.

- Han er trådt offentligt frem og må acceptere pressens omtale af sigtelsen af Bunker Holding, hvor han er øverste chef, og af ham selv. Syrien-sagen har massiv offentlig interesse på rigtigt mange parametre, og det har også haft betydning for landsrettens kendelse i dag. Jeg ser dagens kendelse som en anerkendelse af mediernes legitime rolle med at dække sådan en sag tæt, siger Tyge Trier, advokat for Jysk Fynske Medier.

Annonce

Nægter skyld

Foruden Bunker Holding, Dan-Bunkering og Keld R. Demant er yderligere en person sigtet i sagen, men denne person er fortsat beskyttet af navneforbud.

De er alle sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 110 c stk. 3, som kan straffes med bøde eller fængsel i op til fire måneder - og i særligt skærpende tilfælde op til fire års fængsel.

Sagen kom til offentlighedens kendskab, da DR i april på baggrund af amerikanske retsdokumenter, anonyme kilder og fortrolige oplysninger fra danske myndigheder kunne fortælle, at Dan-Bunkering med hovedsæde i Middelfart var involveret i en sag om jetbrændstof til russiske kampfly i Syrien.

Såvel Keld R. Demant som Bunker Holding-koncernens ejer, Torben Østergaard-Nielsen, har igennem hele forløbet afvist, at selskaberne har forbrudt sig mod EU-sanktioner.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Dan vil bygge en helt ny by på sine marker: Her kan 3-4000 mennesker få hygge og sundhed for sjælen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGFs matchvinder er snart kontraktfri: - Jeg vil ikke tale om min fremtid

Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

Alarm 112

Spritny Volvo komplet udbrændt: - Så voldsom en brand bryder jo ikke bare ud af sig selv

AGF

Med fart skal land bygges: Mustapha Bundu gør AGF til et helt andet fodboldhold

Aarhus

Ung bilist uden kørekort standset for fjerde gang i år: Nu er hans bil beslaglagt

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

Erhverv

Søstrene Grene buldrer derudaf: Aarhus-virksomheden sigter mod 500 butikker på verdensplan og en omsætning på tre milliarder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Kvinde sigtet for vold mod 9-årig dreng: Hev fat i hans hår og arm, fordi han råbte ind i en udluftningskanal

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Alarm 112

Hjort skudt med bedøvelsespil i dyrehaven: Politiet søger vidner

Byudvikling For abonnenter

Søren har boet nær stranden i Risskov hele sit liv: Støj og nybyggeri er blevet for meget for ham

Aarhus

Sympatisk men urealistisk: Forslag om at flytte udsalg bliver skudt ned

Annonce