Annonce
Aarhus

Ny undersøgelse: Byens erhvervsliv er hårdt ramt

En undersøgelse blandt Erhverv Aarhus' medlemmer viser, at en stor del af erhvervslivet er bekymret for fremtiden som følge af corona-virus. Foto: Flemming Krogh
Godt halvdelen af de adspurgte virksomheder i en ny undersøgelse forventer at måtte afskedige medarbejdere som følge af corona-krisen.
Annonce

AARHUS: Det er hårde tider for byens brede erhvervsliv.

Det viser en ny undersøgelse fra Erhverv Aarhus. Undersøgelsen er sendt ud til alle Erhverv Aarhus' medlemmer, der rummer et bredt udvalg byens erhvervsliv.

Heraf har godt 130 virksomheder svaret.

Det er særligt faldende omsætning og usikkerhed om fremtiden, der gør det svært for de erhvervsdrivende.

Undersøgelsen viser, at næsten alle adspurgte er påvirket af situationen og at mange frygter afskedigelser på grund af faldende omsætning.

Det siger Marc Perera Christensen, direktør i Erhverv Aarhus.

- Med den seneste forlængelse af foranstaltningerne for at bekæmpe coronavirus, står dansk erhvervsliv i en endnu større krise, end vi havde frygtet for bare få dage siden, siger han og fortsætter:

- Folk er reelt bange for, at de må afskedige dygtige, kvalificerede medarbejdere.

Groft sagt frygter flere af de adspurgte også for deres virksomheds overlevelse fortæller Marc Perera Christensen til Århus Stiftstidende.

- Hvis det her fortsætter i lang tid, kan det have store konsekvenser for virksomhederne, og det er det, de frygter, siger han.

Nøgleresultater fra Erhverv Aarhus’ undersøgelse

  • 129 virksomheder har besvaret undersøgelsen
  • Cirka 63 procent svarer, at ’Faldende omsætning som følge af manglende efterspørgsel efter din virksomheds produkter eller services’ er blandt udfordringerne
  • Cirka 53 procent svarer, at ’Økonomiske udfordringer som følge af fortsatte omkostninger’ er blandt udfordringerne
  • Cirka 49 procent svarer, at ’Usikkerhed for fremtiden’ er blandt udfordringerne
  • Cirka 48 procent svarer, at de ’I mindre grad’ eller ’I nogen grad’ må afskedige medarbejdere Cirka 7 procent svarer, at de ’I høj grad’ eller ’I meget høj grad’ må afskedige medarbejdere
  • Cirka 37 procent vurderer at regeringens hjælpepakker ’I meget høj grad’ eller ’I høj grad’ vil have en positiv virkning for erhvervslivet i Aarhus Cirka 48 procent svarer ’I nogen grad
  • Cirka 29 procent har kendskab til de tiltag, som Aarhus Kommune drøfter for at støtte op om erhvervslivet i Aarhus Cirka 59 procent ikke har kendskab hertil

Kilde: Erhverv Aarhus

Annonce

Hjælpepakker er et lyspunkt

Blandt lyspunkterne er regeringens hjælpepakker.

Men flere af virksomhederne frygter også, at det ikke er nok - særligt ikke hvis corona-krisen bliver ved, fortæller Marc Perera Christensen.

Flere efterspørger også yderligere hjælp, som ikke nødvendigvis handler om lønkompensation.

- Virksomhederne er meget optaget af, hvordan de kan holde hjulene i gang, samtidig med at de holder omkostningerne nede og passer godt på deres medarbejdere, siger han og fortsætter:

- Samtidig vil man gerne forberede sig til tiden efter coronavirus, så man er bedst muligt rustet til at indhente det tabte.

Virksomhederne gør dog hvad de kan for at holde forretningen kørende, og mange har tænkt i kreative løsninger. Det imponerer Marc Perera Christensen:

- Selv om man eksempelvis er tvunget til at sende medarbejdere hjem formår mange at holde kadencen og motivationen høj blandt medarbejderne via kreative løsninger og dygtig ledelse.

Marc Perera Christensen, direktør for Erhverv Aarhus, er imponeret over hvor hurtigt virksomhederne omstiller sig til den nye situation og finder på nye, kreative løsninger for at holde sig i gang. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kun 40 nye i Aarhus smittede det seneste døgn: Begynder coronakurven at flade ud?

Debat

Skal somalierne stå for skud for alt?

Aarhus

Corona-tal med vokseværk: Tre mulige forklaringer på udviklingen i Aarhus

Aarhus

Jacob Bundsgaard og Bünyamin Simsek uddelte mundbind til århusianerne: - Vi er nødt til at vænne os til at bruge dem

Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Annonce