Annonce
Navne

Ny V-kandidat kender det politiske maskinrum

Jens Kloppenborg-Skrumsager kender som ikke mange andre det politiske system indefra. Pressefoto
Jens Kloppenborg-Skrumsager, der stammer fra Aarhus, opstilles i Djurskredsen til Folketinget uden modkandidater.

NAVNE: Der har ikke inden fristens udløb meldt sig andre kandidater, så det er sikkert, at Venstre i Djurskredsen ved et møde onsdag aften 16. juni vælger Jens Kloppenborg-Skrumsager, 51 år, til ny folketingskandidat.

Selv om bindestregen i efternavnene kæder Kloppenborg og Skrumsager tæt sammen, foretrækker den kommende folketingskandidat at kalde sig Jens Kloppenborg.

- Der er ingen grund til at gøre det mere besværligt end højst nødvendigt, siger han med henvisning til, at de to navne tilsammen kan være en kende svære at udtale.

Annonce

Det er en politiker og organisationsmand, der selv har arbejdet i det politiske maskinrum, for som tidligere omtalt har Jens Kloppenborg blandt andet været særlig rådgiver for tre Venstre-ministre.

De to efternavne leder for mange tanken hen på Sønderjylland. Jens Kloppenborgs oldefar, H.D. Klopppenborg,  var dansksindet medlem af den prøjsiske Landdag fra 1910 til 1918, og hans tip-tipoldefar, der bar samme navn, lod i 1870 huset Friheden opføre, lige nord for den daværende grænse ved Kongeåen. Huset ejes i dag af Jens Kloppenborgs fars fætter og bebos af dennes datter.

Selv kom Jens Kloppenborg til verden i Aarhus som søn af Hanne og Asbjørn Kloppenborg-Skrumsager. Hans far, der døde for 15 år siden, blev født på Bidstrup Gods ved Laurbjerg, hvor hans far en tid var forvalter. Hans mor lever stadig og bor i Aarhus.

Efter en studentereksamen fra Aarhus Katedralskole studerede Jens Kloppenborg en tid statskundskab ved Aarhus Universitet, men valgte i stedet at uddanne sig til journalist, også i Aarhus, og havde sin praktikperiode ved TV-Avisen i DR.

Tidligt engageret

Jens Kloppenborg engagerede sig tidligt i politik. Han var formand for VU i Aarhus 1988-89 og blev i en alder af kun 23 år medlem af Aarhus Byråd frem til 1999.

Fra 1987 og et år frem var han formand for Folkeskoleelevernes Landsorganisation. På det organisatoriske område er han i dag medlem af skolebestyrelsen ved Vedbæk Skole.

Jobmæssigt har Jens Kloppenborg været ansat ved DR, nemlig ved TV Avisen, været redaktør ved Deadline og vært på P1 Debat. I to år var han presse- og informationschef ved Københavns Kommune.

Men ellers har han i høj grad været beskæftiget med politisk rådgivning, først som såkaldt spindoktor for Søren Pind (V) fra 2004 til 2006, da denne var bygge- og teknikborgmester i København. Derefter blev han særlig politisk rådgiver, først for beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V), derefter for innovationsminister Sophie Løhde (V) og senest for energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) frem til juni 2019.

Undervejs nåede Jens Kloppenborg også et års tid som leder af Venstres Center for Kommunikation og Politik.

I dag driver Jens Kloppenborg sit eget firma, der arbejder med kommunikation og interessevaretagelse. Det hører med, at han tilbage i 2012 var medstifter af virksomheden Newswatch, en konkurrent til Media Watch, men senere har afhændet den.

Annonce

Bor i Vedbæk

Sammen med sin familie bor Jens Kloppenborg i Vedbæk. Hustruen, Lone Dobel, er arkitekt, og der er to døtre i huset, nemlig Ida på 14 og Emma på 10 år.

I fritiden holder Jens Kloppenborg af at sejle i sin motorbåd, og så holder han formen i orden med løb og svømning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Trinbræt blev lukket, fordi det var FOR populært: Nyt forslag  vil genetablere letbanestop ved Den Permanente

Annonce