Annonce
Aarhus

Ny vej i Banegraven: Rådmand vil forbinde motorvejen og Bruuns Galleri

Værkmestergade, der løber fra Bruuns Galleri til Ringgadebroen, skal forlænges i Banegraven helt til motorvejen, lyder forslag fra rådmanden. Arkivfoto: Scanpix

Et gammelt vejforslag, der forbinder syd-motorvejen og Bruuns Galleri, er atter kommet på bordet.

AARHUS: En gammel vejfinte er igen kommet op ad skuffen.

Planen er at skabe en direkte forbindelse fra motorvejens udløb ved Åhavevej via Banegraven og ind til Bruuns Galleri.

Vejen, der skal føre Værkmestergade videre fra Ringgadebroen og bag om Langenæs til Åhavevej, er tidligere blevet diskuteret, og nu har rådmand Bünyamin Simsek (V) genrejst idéen, fordi det blandt andet ville kunne aflaste trafikken i de år, hvor man anlægger Marselistunnellen. Det skriver Jyllands-Posten.

- Det er en rigtig god løsning, som dels kan afhjælpe trafikken i anlægsfasen, men også vil give byen en helt ny vej fra Ringvejen og direkte ind i hjertet af Aarhus, siger Bünyamin Simsek til Jyllands-Posten.

Annonce

Boret tunnel er for usikker

Som vi tidligere har beskrevet i Århus Stiftstidende, har rådmanden undersøgt, om det var muligt at bore en Marselistunnel frem for at lave en almindelig nedgravning, da det ville gøre anlægsfasen og de trafikale udfordringer mindre.

Men efter et års undersøgelser er konklusionen, at man ikke kommer uden om en nedgravning, da en boret tunnel ville give for store usikkerheder.

Derfor er man tvunget til at se på andre løsninger, som kan afhjælpe de enorme gener, som tunnelarbejdet på Marselis Boulevard vil give de daglige trafikanter i midtbyen, og her er en ny vej i Banegraven en mulig løsning.

Socialdemokratiets teknikordfører Ango Winther (S), er ifølge Jyllands-Posten, positiv overfor idéen, som han selv tidligere har foreslået sammen med nu afdøde Niels Brøchner. Han vil dog først kende økonomien i projektet.

Forslaget om vejen i Banegraven er tidligere faldet på grund af økonomi. Man håber nu, at argumentet om, at den vil hjælpe på anlæggelsen af Marselistunnellen, kan få projektet igennem.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce