Annonce
Aarhus

Ny vej i Banegraven: Rådmand vil forbinde motorvejen og Bruuns Galleri

Værkmestergade, der løber fra Bruuns Galleri til Ringgadebroen, skal forlænges i Banegraven helt til motorvejen, lyder forslag fra rådmanden. Arkivfoto: Scanpix

Et gammelt vejforslag, der forbinder syd-motorvejen og Bruuns Galleri, er atter kommet på bordet.

Annonce

AARHUS: En gammel vejfinte er igen kommet op ad skuffen.

Planen er at skabe en direkte forbindelse fra motorvejens udløb ved Åhavevej via Banegraven og ind til Bruuns Galleri.

Vejen, der skal føre Værkmestergade videre fra Ringgadebroen og bag om Langenæs til Åhavevej, er tidligere blevet diskuteret, og nu har rådmand Bünyamin Simsek (V) genrejst idéen, fordi det blandt andet ville kunne aflaste trafikken i de år, hvor man anlægger Marselistunnellen. Det skriver Jyllands-Posten.

- Det er en rigtig god løsning, som dels kan afhjælpe trafikken i anlægsfasen, men også vil give byen en helt ny vej fra Ringvejen og direkte ind i hjertet af Aarhus, siger Bünyamin Simsek til Jyllands-Posten.

Annonce

Boret tunnel er for usikker

Som vi tidligere har beskrevet i Århus Stiftstidende, har rådmanden undersøgt, om det var muligt at bore en Marselistunnel frem for at lave en almindelig nedgravning, da det ville gøre anlægsfasen og de trafikale udfordringer mindre.

Men efter et års undersøgelser er konklusionen, at man ikke kommer uden om en nedgravning, da en boret tunnel ville give for store usikkerheder.

Derfor er man tvunget til at se på andre løsninger, som kan afhjælpe de enorme gener, som tunnelarbejdet på Marselis Boulevard vil give de daglige trafikanter i midtbyen, og her er en ny vej i Banegraven en mulig løsning.

Socialdemokratiets teknikordfører Ango Winther (S), er ifølge Jyllands-Posten, positiv overfor idéen, som han selv tidligere har foreslået sammen med nu afdøde Niels Brøchner. Han vil dog først kende økonomien i projektet.

Forslaget om vejen i Banegraven er tidligere faldet på grund af økonomi. Man håber nu, at argumentet om, at den vil hjælpe på anlæggelsen af Marselistunnellen, kan få projektet igennem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: 'Journalisterne er bare mikrofonholdere. De stiller jo ingen kritiske spørgsmål.'

Aarhus

Nye tal: Fortsat højt smittetryk i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce