Annonce
Østjylland

Ny vej tog nær livet af 120 år gammel brugs i landsby: Nu skal stor satsning få kunderne tilbage

Dagli´Brugsen Nimtofte vil rigtig gerne have flere kunder, efter en ny omfartsvej har ledt meget trafik uden om byen, og derfor skal butikken laves om. Uddeler Lonnie Dilling Pedersen står her i frugt- og grøntafdelingen, der bliver udvidet kraftigt. Foto: Anders Tilsted
Den nye omfartsvej uden om Nimtofte har været en hård nød at knække for den lokale Dagli´ Brugs. Nu bruger man 500.000 kroner på at lave butikken helt om, og det betyder burgere, kaffe to-go samt flere økologiske varer.

Nimtofte: Mange bilister har sikkert nydt godt af den halvanden år gamle omfartsvej Battrupholtvej, der leder trafikken uden om Nimtofte, og for eksempel betyder, at man kan komme lidt hurtigere fra Aarhus til Djurs Sommerland.

Men for Dagli´ Brugsen Nimtofte har det betydet et kæmpe fald i antal kunder og omsætning. Derfor går den mere end 120 år gamle brugs nu "helt nye veje" for at få bilisterne til at svinge ind forbi Nimtofte.

- Da vi undersøgte det et år efter, at omfartsvejen var åbnet, kunne vi se, at vi havde mistet 10.000 kundesalg. Hvis vi fortsætter som nu, så dør vi, men det gør vi ikke. For vi skal til at bruge lidt under 500.000 kroner på at lave butikken helt om, siger uddeler i Dagli´Brugsen, Lonnie Dilling Pedersen.

Annonce

Økologi, frugt og burgere

Nogle af nøgleordene bliver økologi samt mad og drikke til bilister på farten.

Vi får mange flere økologiske produkter fra Änglamark, og vi udvider vores frugt- og grøntafdeling. Så skal vi til at lave burgere, hvor vi med en Merrychef-ovn kan have dem klar på tre minutter, og vi skal lave franske hotdogs. Vi får også en kaffemaskine, så vi kan byde på varme drikke, fortæller brugsuddeleren.

Det er ved brugsens bake-off-afdeling, at medarbejderne skal til at lave burgere, franske hotdogs og kaffe. Foto: Anders Tilsted

Ombygningen sker i slutningen af maj og begyndelsen af juni. Der bliver blandt andet rykket helt rundt på varegrupperne, og de nye økologiske varer får en central placering i brugsen.

Annonce

Åbningsfest i pinsen

- Vi behøver heldigvis ikke at holde lukket, mens vi laver butikken om, og i pinsedagene holder vi en stor åbningsfest, hvor vi fejrer den nye butik, understreger Lonnie Dilling Pedersen.

En stor del af den halve million kroner skal gå til elektroniske hyldeforkanter, hvor priserne kan skifte automatisk, når der for eksempel er tilbud. Nimtofte Brugsforening arbejder på at hente penge hjem fra fonde, og før det sker, venter man lige lidt med hyldeforkanterne.

Annonce

Børnefamilier og sultne bilister

Med de nye ting i butikken håber brugsen at få bedre fat i nogle særlige målgrupper.

- Vi vil satse meget på børnefamilier, og vores hylder med babyting kommer til at fylde dobbelt så meget som nu. Vi er også sikre på, at det, at vi begynder at sælge burgere og kaffe og franske hotdogs, betyder at flere kommer forbi os, siger Lonnie Dilling Pedersen.

I forbindelse med ombygningen får brugsen et lille caféområde, hvor man kan sidde.

Annonce

Dagli´Brugsen version 2.0

Nimtofte Brugsforening har over 400 medlemmer, og brugsen har oplevet stor opbakning i det man kan kalde "Dagli´Brugsen Nimtofte - version efter omfartsvejen".

- Det har både været fra medlemmer, medarbejdere og Coop med hele Dagli´Brugsen-kæden i spidsen. Vi er alle sammen interesserede i at få vendt den her udvikling, og det skal vi nok få gjort. Vi tror på fremtiden, understreger Lonnie Dilling Pedersen.

Dagli' Brugsen Nimtofte er sikker på, at de nye tiltag vil betyde mange flere kunder end nu. Foto: Anders TilstedAnnonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Navne

Mindeord: Joan Drews var en kreativ og hårdfør kvinde med en ukuelig vilje til at overvinde smerte

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Her er ugens nyheder om navne i erhvervslivets top

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Annonce