Annonce
Aarhus

Ny vejbro skal forbedre sikkerheden på Aarhus Ø

Foto: Aarhus Kommune

Vejbro skal gøre det mere trygt for fodgængere og cyklister at komme fra byen til Aarhus Ø. Broen giver samtidig bilister bedre betingelser.

En ny vejbro skal gøre livet lidt lettere og tryggere for fodgængere og cyklister, der færdes mellem Aarhus Ø og midtbyen.

Vejbroen på Hjortholmsvej ved Østbanetorvet åbner torsdag 8. december.

Annonce

Fungerende rådmand for Teknik og Miljø, Camilla Fabricius erkender, at forholdene på særligt Dagmar Petersens Gade ikke har været optimale for cyklister og fodgængere i anlægsperioden. Hun er derfor glad for at kunne tilbyde de bløde trafikanter et alternativ til Dagmar Petersens Gade.

- Cyklister og fodgængere får med den nye vejbro med fortov og cykelsti i begge sider et bedre valg, og den nye rute kan derfor være med til at forbedre trygheden i området, siger rådmanden.

Bløde trafikanter, der skal længere ud på Aarhus Ø, kan med fordel fortsætte videre ud ad Kystpromenaden, der er mindre trafikeret end Dagmar Petersens Gade, og hvor der er et flot kig til Riis Skov og Fiskeri-, Træskibs- og Lystbådehavnen.

Til foråret 2017 vil også Bernhardt Jensens Boulevard være færdig anlagt og give bedre forhold for de bløde trafikanter.

Hjortholmsvej åbnede i oktober i år efter at have været lukket siden årsskiftet på grund af ledningsarbejde for Affald Varme og Aarhus Vand samt etableringen af den rekreative forbindelse fra Risskov i nord til Marselisborg skovene i syd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Annonce