Annonce
Portræt

Ny VU-landsformand er vokset op i Assentoft

Kristian Lausten er ny landsformand for Venstres Ungdom, VU. Foto: Annika Clemens Jørgensen
Kristian Lausten Madsen har blandt andet en fortid som elevrådsformand på Paderup Gymnasium.

Den nyvalgte landsformand for Venstres Ungdom, VU, der med sine over 2000 medlemmer er Danmarks største politiske ungdomsorganisation, Kristian Lausten Madsen, 25 år, er sin unge alder til trods absolut ikke ukendt med organisationsarbejde.

Da han var elev på Paderup Gymnasium ved Randers, blev Kristian Lausten formand for elevrådet, men allerede dengang var han blevet valgt til formand for VU for Randers og Omegn, i øvrigt i denne forenings 100-års jubilæumsår, nemlig 2013. Kristian Lausten var formand frem til 2015 og har inden valget til landsformand været VU's landsnæstformand.

Kristian Lausten kom med sin familie til Randers, da han var halvandet år. De første 10 år boede familien i Kristrup, de seneste 10 år har bopælen været Assentoft.

Kristian Laustens mor, Elisabeth Lausten Madsen, er plejemor, så foruden sønnen og hans to søstre har der været fire andre børn i husstanden. To er nu flyttet hjemmefra. Hans far, Henrik Lausten Madsen, var i nogle år præst ved Den Evangeliske Frimenighed i Randers, inden han stiftede et transportfirma, som han fortsat er medindehaver af.

Inden de tre år på Paderup Gymnasium, sluttende med en sproglig-samfundsfaglig studentereksamen med fransk, engelsk og samfundsfag som de primære, havde Kristian Lausten gået på Randers Kristne Friskole.

Annonce

Der er brug for, at VU kommer ud over rampen mod gode liberale modsvar, når den nye regering desværre ser ud til at blive den rødeste i min levetid.

Kristian Lausten, ny landsformand for VU

Læser i København

De seneste fire år har Kristian Lausten boet i Aarhus og studeret ved Aarhus Universitet. For halvanden måned siden rykkede han til København, også med tanke på den nye opgave som VU-landsformand, og studerer nu ved Københavns Universitet.

Kristian Lausten er ved at afslutte en bachelor i HA (jur.) med sigte på at blive cand.merc. jur. - ved et tilfælde præcis den samme uddannelse, som Venstres nye formand, Jakob Ellemann-Jensen, har.

I København er Kristian Lausten flyttet sammen med sin kæreste, der hedder Mathilde Mørch. Hun er fra Esbjerg, og de to har truffet hinanden netop i VU. Foreløbig har kæresten erhvervsarbejde, inden hun tager fat på studier.

Erfaringer fra Randers

Med egne ord har den nye VU-landsformand stået i politisk lære hos folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) hjemme i Randers:

- Jeg har i høj grad lært meget af Michael Aastrup, som i hele min VU-tid har haft et tæt samarbejde med VU i Randers. Men også Venstres nye borgmesterkandidat, Christian Brøns, har været en inspiration for mig, så det er med stor entusiasme, at jeg ser frem til, at han forhåbentlig kan blive valgt til borgmester om to år. Det vil jeg i hvert fald kæmpe for - det vil gøre Randers godt, siger Kristian Lausten.

Den nye landsformand har den ambition at gøre VU mere synlig i den politiske debat:

- Der er brug for, at VU kommer ud over rampen mod gode liberale modsvar, når den nye regering desværre ser ud til at blive den rødeste i min levetid, siger Kristian Lausten.

Til moderpartiet Venstre har Kristian Lausten en klar opfordring - partiet skal tilbage til rødderne og stille sig i spidsen for et borgerligt-liberalt samarbejde.

Selv har Kristian Lausten som VU-landsformand fået plads i Venstres forretningsudvalg og har netop deltaget i sit første møde som sådan i forbindelse med det ekstraordinære landsmøde i Herning lørdag.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce