Annonce
Kultur

Nycirkus-kunstnere fra Belgien og Italien viser dobbeltprogram på Bora Bora

Belgiske Circus Katoen og italienske Andrea Salustri optræder på Bora Bora, inden de drager videre til København, hvor de begge optræder ved Copenhagen Circus Arts Festival. PR-foto

Aarhus: Torsdag 21. marts og fredag 22. marts gæster belgiske og italienske nycirkus-kunstnere Bora Bora med et dobbeltprogram som optakt til den kommende Copenhagen Circus Arts Festival.

Belgiske Circus Katoen kommer på hårdt arbejde i en legesyg organisering og disorganisering af 18 tunge sække i "As Heavy As It Goes", der vil skubbe til de fysiske grænser. De to performere udforsker på udmattende vis forskellige aspekter af fysisk arbejde. Vægt har altid været et centralt element i Circus Kateons praksis, især arbejdet med ligevægten af de to performeres kroppe.

På Bora Bora for duoen følgeskab af italienske Andrea Salustri, der i en soloperformance giver nye perspektiver på det materiale de fleste kender: Polystyren. Måske bedre kendt som 'flamingo'. Med luft og bevægelser giver han det lette og livlige materiale plads til at tage sine egne initiativer og leger med balancen mellem ham selv og materialet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce