Annonce
Aarhus

Nye afgange fra Aarhus Lufthavn: Flyv direkte til Mallorca og Costa del Sol

Med nyt samarbejde mellem Aarhus Lufthavn og Sun Tours kommer der nu direkte afgange til Mallorca og Costa del Sol. Foto: Kim Haugaard

Fra foråret bliver det muligt at flyve direkte fra Århus Lufthavn til Mallorca og Costa del Sol, efter at Sun Tours har meldt sig som charterarrangør.

AARHUS: Sidste uge præsenterede Aarhus Lufthavn og SAS et historisk samarbejde, som skulle hæve lufttrafikken fra den omdiskuterede lufthavn med 50 procent.

Et samarbejde, der ville give østjyderne nye ruter til Oslo, Stockholm og München, samtidig med, at SAS i sommeren 2018 starter nye sæsonruter til Mallorca, Malaga samt Split i Kroatien.

Tirsdag melder Sun Tours sig så som første charterarrangør fra lufthavnen efter det nye samarbejde med SAS, og rejseselskabet løfter dermed sløret for direkte afgange til Mallorca og Costa del Sol allerede fra foråret.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu kan tilbyde vores gæster endnu flere muligheder. Nu kan de stort set flyve fra hele Jylland - Aarhus, Aalborg, Karup og Billund - og det gør det endnu lettere at være gæst hos os, siger Troels Hansen, der er direktør i Sun Tours.

Muligheden for at koble sig på samarbejdet med SAS sprang Sun Tours på med det samme.

- Det er ikke en beslutning, man behøver tænkte længe over. Det er en oplagt måde at udvide forretningen på og ikke mindst komme tæt på flere gæster. Samtidig har vi rødder i Aarhus, og dermed også mange østjyske gæster - de skal selvfølgelig ikke snydes for den bedste rute direkte til to af vores mest populære rejsemål, siger han.

Sun Tours-direktøren glæder sig over den nye aftale og udelukker ikke, at man samtidig kigger mod andre lufthavne for endnu flere afgange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce