Annonce
Erhverv

Nye boliglån og lune finansmarkeder øger Nykredits overskud

Sara Gangsted/Ritzau Scanpix
Tusindvis af boligejere har konverteret boliglån i år, hvilket har øget indtægterne hos Nykredit.

Nykredit tjente flere penge år i første halvdel af 2019, hvor bank- og realkreditkoncernen nød godt af, at tusindvis af boligejere omlagde deres boliglån.

Samtidig har Nykredit tjent markant flere penge på de værdipapirer, som koncernen ligger inde med. Det skyldes især stigende kurser på bankaktier, som Nykredit ejer.

Samlet fik Nykredit et overskud på 3,6 milliarder kroner. Det er en stigning fra 3,3 milliarder kroner i samme periode året før.

Det viser Nykredits regnskab for første halvår, der er offentliggjort tirsdag morgen.

Renterne på de finansielle markeder er faldet gennem 2019. Det har givet boligejerne mulighed for at omlægge lån til lavere renter.

De danske banker har generelt set mærket stor aktivitet, og det har også skæppet i kassen hos Nykredit, der får gebyrer i kassen, når kunderne omlægger lån.

- Vi står midt i en rekordstor konverteringsbølge, hvor tusindvis af boligejere over hele landet sikrer sig historisk billige lån, der formentlig ikke fås bedre noget sted i verden, siger koncernchef Michael Rasmussen i en kommentar til regnskabet.

- Mange boligejere vælger samtidig at skifte bank og realkreditinstitut. Det mærker vi i Nykredit, hvor de seneste års solide kundetilgang fortsætter, siger han.

Nykredit er den største spiller i Danmark på markedet for boliglån. Koncernen formidler lån til de danske boligejere gennem sit realkreditselskab, Totalkredit.

Nykredit har en markedsandel på 41,7 procent. Den er steget en anelse i 2019.

Koncernen forventer for hele 2019 et overskud før skat på 7,25-7,75 milliarder kroner. Forventningerne blev opjusteret i juli.

Efter første halvdel af året lyder overskuddet på den post på 4,3 milliarder kroner.

/ritzau/

Annonce
Link til Nykredits regnskab på koncernens hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Læserbrev

Læserbrev: Håber på borgerlige stemmer imod udstykning på Rolighedsvej

For nylig kom de to konservative byrådsmedlemmer i Aarhus Mette Skautrup og Peter Sporleder med nogle udmeldinger i byens aviser om, at de fremover i højere grad vil vægte arbejdet med byens hjemløse, sikre byens kulturværdier og de grønne områder. Hvor skønt med et par borgerlige politikere, der endelig tør tale om traditionelle konservative værdier og ikke overlader hele denne vigtige værdidiskussion til socialisterne på den yderste venstrefløj og Dansk Folkeparti. I alt for lang tid har Venstre fået lov til at dominere byens dagsorden med deres evindelige snak om nybyggeri, så vi snart ikke kan genkende byen, og det i sådan en grad at man kan komme i tvivl om, hvor man skal sætte krydset ved næste valg. Især en sag foruroliger, nemlig hele diskussionen om Rolighedsvej 16A. Selvfølgelig skal vi stå vagt om den private ejendomsret, og selvfølgelig ønsker vi, at det offentlige skal blande sig så lidt som muligt, men vores gamle land skal ikke være en bananstat, hvor kun jungleloven og pengene hersker. Hensynet til to bygherrer skal aldrig overtrumfe hensynet til det skønne, grønne område, det kønne, fredede hus, naboerne og byens borgere i øvrigt. Så vil vi svigte vores borgerlige værdier. Jeg sætter min lid til, at Mette Skautrup og Peter Sporleder står ved deres ord og vil være med til at sikre denne lille oase for vores børn og børnebørn, men hvad med alle Venstre-byrådsmedlemmerne, hvor er de henne? Har de alle sammen parkeret anstændigheden bag lås og slå og smidt nøglen væk? Jeg håber så sandelig, at et flertal af vores borgerlige byrådsmedlemmer vil stemme klart imod denne udstykning.

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce