Annonce
Debat

Nye Borgerlige-kandidat hjælper gerne med nyttejob: Borgmesteren har spildt 10 år og millioner af kroner

"For det første er det yderst meningsfuldt for samfundet, at de laver noget for de penge, de får hver måned, år efter år. For det andet er det tydeligt for alle andre end borgmesteren og de politikere, der har ansvaret, at det offentlige ikke løser de vigtigste opgaver i vores samfund tilfredsstillende", skriver Henrik Arens. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

DEBAT: På trods af, at borgmester Jacob Bundsgaard i 10 år har haft magten og ansvaret i Aarhus, så er han og det røde flertal ikke lykkedes med at få borgere med indvandrerbaggrund i arbejde.

Det koster århusianerne millioner af kroner om året alene i offentlige forsørgelsesudgifter. Dertil kommer udgifter til integrationsprojekter, ekstra ansatte i jobcentrene, tolke osv.

Nu er Bundsgaards partifæller i regeringen kommet med et oplæg om, at indvandrere skal i 37-timers nyttejob, indtil de finder sig et ordinært arbejde. Ja, det manglede da bare.

Annonce

Som formand for Kommunernes Landsforening har Bundsgaard udtalt, at et nyttejob er nødt til at være et job, der er meningsfuldt. De opgaver, vi synes er så vigtige, at vi løser dem i fællesskab gennem det offentlige, er vi jo allerede i gang med at løse, udtaler Bundsgaard.

Kære Jacob, du ringer bare. Så skal jeg nok finde noget, de kan lave, mens du passer dit arbejde som formand for Kommunernes Landsforening i København.

For det første er det yderst meningsfuldt for samfundet, at de laver noget for de penge, de får hver måned, år efter år.

For det andet er det tydeligt for alle andre end borgmesteren og de politikere, der har ansvaret, at det offentlige ikke løser de vigtigste opgaver i vores samfund tilfredsstillende. Spørg bare de ældre, borgere med handicap, børnefamilier osv.

Bundsgaard er altså ikke helt enig i den socialdemokratiske regerings udspil. Om det er, fordi det er for meget at forlange, eller om det er, fordi han ikke vil erkende, at han har fejlet i 10 år, ved jeg ikke, men det er et godt første skridt.

Bundsgaard mener også, det bliver svært at finde nok nyttejob. Kære Jacob, du ringer bare. Så skal jeg nok finde noget, de kan lave, mens du passer dit arbejde som formand for Kommunernes Landsforening i København.

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Hørningskolen skal have nye rammer, men: Man sætter ikke en fod størrelse 43 ned i en sko størrelse 41

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce