Annonce
Debat

Nye Borgerliges spidskandidat: Ideologisk korstog giver ikke en bedre ældrepleje

"Selvfølgelig skal plejen til vores ældre være i orden. Men at bruge ét enkelt firmas plejesvigt til ideologisk korstog mod det frie valg er useriøst," skriver Henrik Arens. Foto: René Sig Kristensen

DEBAT: Efter Styrelsen for Patientsikkerhed fredag stoppede Berit’s Hjemmepleje i Aarhus, raser debatten om, hvorvidt de ældre fremover skal have lov til at vælge private udbydere.

SF's ordfører Jan Ravn Christensen udtaler: "Tiden er moden til, at vi spørger os selv, om det er holdbart, at der er private firmaer i hjemmeplejen. Hvis det stod til mig, skulle lovgivningen ændres, så vi i de enkelte kommuner selv kan vælge, om vi vil have private firmaer i hjemmeplejen".

Det på trods af at byrådet allerede for to år siden blev advaret om problemer i Berit's Hjemmepleje. Dengang lovede udvalget, hvor ordføreren også er medlem, at det ville holde ekstra øje med firmaet. Det er tydeligvis ikke sket. Måske de ansvarlige politikere i Aarhus skulle kigge lidt indad?

Annonce

Selvfølgelig skal plejen til vores ældre være i orden. Men at bruge ét enkelt firmas plejesvigt til ideologisk korstog mod det frie valg er useriøst. Specielt når selvsamme politiker har svigtet i forhold til kontrollen.

På DR kunne vi mandag se, hvorfor Ove Bossow og hans demente kone, Helle, fravalgte den kommunale hjemmepleje efter to år. De havde haft 32 forskellige plejere, der indimellem også kom for sent, så Ove selv måtte bade konen.

Jeg og Nye Borgerlige ønsker den bedste pleje af vores ældre borgere. Vi er bestemt ikke imod den kommunale pleje. Men mennesker er forskellige og har forskellige behov. Vi tror på, at de ældre selv skal bestemme over deres liv. Ikke politikerne inde bag rådhusets tykke mure. Derfor kæmper vi for det frie valg.

Henrik Arens

I Aarhus får hele 28 procent af de ældre besøg af flere end 10 forskellige plejere i løbet af bare én måned. Man skal ikke være ekspert for at vide, at det er meget utryghedsskabende for vores ældre borgere.

Jeg mindes heller ikke at SF, dengang den kommunale pleje på Kongsgården svigtede Else, var ude at sige, at tiden måske var kommet, til at det private skulle tage over fra det offentlige?

Det er derfor tydeligt, at det for SF mere handler om ideologi, end hvad der er bedst for de ældre.

Jeg og Nye Borgerlige ønsker den bedste pleje af vores ældre borgere. Vi er bestemt ikke imod den kommunale pleje. Vi har mange dygtige og engagerede medarbejdere, der yder en rigtig god service. Men mennesker er forskellige og har forskellige behov. Vi tror på, at de ældre selv skal bestemme over deres liv. Ikke politikerne inde bag rådhusets tykke mure. Derfor kæmper vi for det frie valg.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten her

Aarhus For abonnenter

Her vil byrådet skabe vild natur: Men hov - naturen her er allerede vild

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Mads var en af de første, der flyttede til Nye: - Ringede man efter en taxa, ringede de tilbage og var sure - ingen GPS kunne finde os

Norddjurs For abonnenter

Lige lovlig liberal: Østjysk LA-formand snød statskassen for 500.000 kroner

Sport

Aarhus United smed solid føring på få minutter: - Nu laver vi kun en lille overraskelse ved at tage et point

Alarm 112

32-årig motorcyklist mister livet på køreanlæg

Aarhus

Kendt fiskehandel får sur smiley for rengøring: - Det gør kraftedeme ondt

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er det her Østjyllands næste Michelin-stjerne? Derfor er svaret lige nu, nej

Debat

Nu går det løs på lygtepælene: Valgplakaterne skal op, og det skal være efter reglerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Værs'go, nu kan du købe din nye bolig: Skåde-villa sætter prisrekord i Aarhus

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aarhus

Ugens corona-tal: Smitten stiger på landsplan, men Aarhus ligger stadig lavt

Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Aarhus

Menneskelort flyder fortsat i Riis Skov: Nu vil kommunen sætte endnu større skilte op for at stoppe skovskidning

Annonce