Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Nye Borgerliges spidskandidat: Ideologisk korstog giver ikke en bedre ældrepleje

"Selvfølgelig skal plejen til vores ældre være i orden. Men at bruge ét enkelt firmas plejesvigt til ideologisk korstog mod det frie valg er useriøst," skriver Henrik Arens. Foto: René Sig Kristensen

DEBAT: Efter Styrelsen for Patientsikkerhed fredag stoppede Berit’s Hjemmepleje i Aarhus, raser debatten om, hvorvidt de ældre fremover skal have lov til at vælge private udbydere.

SF's ordfører Jan Ravn Christensen udtaler: "Tiden er moden til, at vi spørger os selv, om det er holdbart, at der er private firmaer i hjemmeplejen. Hvis det stod til mig, skulle lovgivningen ændres, så vi i de enkelte kommuner selv kan vælge, om vi vil have private firmaer i hjemmeplejen".

Det på trods af at byrådet allerede for to år siden blev advaret om problemer i Berit's Hjemmepleje. Dengang lovede udvalget, hvor ordføreren også er medlem, at det ville holde ekstra øje med firmaet. Det er tydeligvis ikke sket. Måske de ansvarlige politikere i Aarhus skulle kigge lidt indad?

Annonce

Selvfølgelig skal plejen til vores ældre være i orden. Men at bruge ét enkelt firmas plejesvigt til ideologisk korstog mod det frie valg er useriøst. Specielt når selvsamme politiker har svigtet i forhold til kontrollen.

På DR kunne vi mandag se, hvorfor Ove Bossow og hans demente kone, Helle, fravalgte den kommunale hjemmepleje efter to år. De havde haft 32 forskellige plejere, der indimellem også kom for sent, så Ove selv måtte bade konen.

Jeg og Nye Borgerlige ønsker den bedste pleje af vores ældre borgere. Vi er bestemt ikke imod den kommunale pleje. Men mennesker er forskellige og har forskellige behov. Vi tror på, at de ældre selv skal bestemme over deres liv. Ikke politikerne inde bag rådhusets tykke mure. Derfor kæmper vi for det frie valg.

Henrik Arens

I Aarhus får hele 28 procent af de ældre besøg af flere end 10 forskellige plejere i løbet af bare én måned. Man skal ikke være ekspert for at vide, at det er meget utryghedsskabende for vores ældre borgere.

Jeg mindes heller ikke at SF, dengang den kommunale pleje på Kongsgården svigtede Else, var ude at sige, at tiden måske var kommet, til at det private skulle tage over fra det offentlige?

Det er derfor tydeligt, at det for SF mere handler om ideologi, end hvad der er bedst for de ældre.

Jeg og Nye Borgerlige ønsker den bedste pleje af vores ældre borgere. Vi er bestemt ikke imod den kommunale pleje. Vi har mange dygtige og engagerede medarbejdere, der yder en rigtig god service. Men mennesker er forskellige og har forskellige behov. Vi tror på, at de ældre selv skal bestemme over deres liv. Ikke politikerne inde bag rådhusets tykke mure. Derfor kæmper vi for det frie valg.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Se video og alle billederne: Regnbuen regerede igen i Aarhus til pride-parade - uden frygt for corona eller abekopper

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Statsministeren mødte læserne: Se Mette Frederiksen forklare, hvorfor hun vil af med forsvarsforbeholdet

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Debat

I dømmer os, selvom vi har overskud til at tænke på andre: Giv plads til ukrainske flygtninge i Gellerup

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Annonce