Annonce
Kultur

Nye brudstykker af egnens historie

"I Godt Selskab" indeholder i år blandt andet historien om Herdis Nørgaard Sørensen, der fyldte 100 tidligere i år, og som hele livet har været aktiv i DUI Leg & Virke. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Den 26. udgave af "I Godt Selskab" er i handelen.
Annonce
Annonce

Lokal opbakning

- Lige siden starten i 1994 har vi beholdt den oprindelige idé med heftet og stykket indholdet sammen af livet på Odderegnen før og nu. Vi har både nogle faste skribenter og hvert år også nye fortællere. Hvad angår læsere kommer der heldigvis også nye til, fortæller museumsinspektør Eva Schmidt, der også har noteret sig, at "I Godt Selskab" i dag er blevet en ting, som både foreninger, organisationer og lokale virksomheder bakker op om. Blandt andet ved forudbestille årsskriftet.

Heftet kan købes på Odder Museum, som også har en del af de tidligere årgange, samt i flere forretninger i kommunen. Prisen er 160 kroner.

organist i Odder Sognekirke, Jonatan Kagan fortæller i dette års udgave af "I Godt Selskab" om sin opvækst i en kibbutz. Foto: Lars Juul

ODDER: I godt selskab kan man ikke komme for tit, og nu er muligheden her igen.

For 26. år i træk har museet og lokalhistorisk arkiv udgivet magasinet "I Godt Selskab - om livet i Hads Herred før og nu".

Som altid rummer det 104 sider lange årsskrift artikler om fortid og nutid i og omkring Odder. Af artikler kan i år nævnes historien om Odders helt egen Mads Skjern, nemlig manufakturhandler P.W. Christensen, der havde en stor butik på Torvet.
Forfatterne til "I godt Selskab" fortæller også om Herdis Nørgaard Sørensen, der i 2019 fyldte 100 år, og som i hele sit liv har været aktiv i DUI Leg & Virke.
I år er der også et par "grønne artikler", der fortæller historierne bag kirkegården i Gylling og et husmandssted i Oldrup.
Af fortællinger om nyere begivenheder i Odder kan nævnes Jonatan Kagan, der er er jøde, men som besidder et indgående kendskab til den danske salmeskat.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Serbisk kantspiller skifter til AGF

Aarhus

Norringholm

Aarhus For abonnenter

Utilfredsheden på Katrinebjergskolen er stor: Manglende inddragelse, dårligt arbejdsmiljø og lærerflugt

Annonce