Annonce
Aarhus

Nye coronaregler: 300 østjyske fodboldklubber og tusinder af spillere lever i uvished

Tom Helligsøe, formand for IF Lyseng, er glad for, at børne- og ungdomsspillerne fortsat både kan spille kampe og træne ufortrødent i Jyllands største klub. Han tror dog, det bliver vanskeligst at gøre alle tilfredse, når DBU Jylland skal finde en løsning på seniorernes turneringer. Foto: Jens Thaysen
Tusinder af østjyske fodboldspillere aner ikke, om de rykker op eller ned efter coronastop på banen. DBU Jylland vil komme med svaret i løbet af et par dage. Ungdomsfodbolden triller videre.

AARHUS/ØSTJYLLAND: Alle fodboldkampe for seniorer er blevet afblæst for breddespillerne med de nye coronaregler. Men hvem rykker op og ned, og hvordan spilles turneringerne færdige.

Det er det store spørgsmål, efter regeringen fredag sløjfede alle kampe for landets fodboldklubber. Kun børne- og ungdomsspillere får lov at gøre deres turneringer færdige.

Dansk Boldspil-Union Jylland, der organiserer 162.000 fodboldspillere samt 880 klubber, hvoraf de 300 findes i Østjylland under Region 3, arbejdede mandag formiddag på højtryk for at finde en løsning på, hvordan turneringerne skal gøres færdige.

Annonce

- Omkring 85 procent af alle planlagte kampe, det vil sige omkring 17.600, er spillet. Det er ærgerligt, at vi ikke når at afslutte turneringerne. Vi overvejer lige nu, hvad der skal ske. I løbet af et par dage tager vi en beslutning, siger kommunikationschef Mads D. Larsen.

Han siger, at organisationen og dermed fodboldklubberne selvfølgelig er nødt til at indrette sig efter regeringens nye udmeldinger.

Skal tabellen fastfryses eller turneringen aflyses?

Scenarierne er mange for DBU Jyllands turneringsansvarlige udvalg. Det kan vælge at fastfryse tabellerne,som de ser ud nu, så topholdene rykker op, mens de øjeblikkelige bundhold rykker ned.


Det betyder meget for børnene og de unge, at de kan holde ved deres fritidsinteresse og møde kammeraterne. Lyseng synes, det er en meget konstruktiv løsning, og vi vil som ansvarlig klub sørge for, at der er håndsprit i omklædningsrummene og alle steder, og at alle regler bliver overholdt.

Tom Helligsøe


Hele turneringen kan afblæses, og alle hold begynder foråret i den række, de spiller i lige nu.

Problemet er blandt andet, at en række kampe i efterårsturneringen allerede er blevet aflyst, fordi flere mandskaber har været ramt af Covid-19.

Annonce

- Lad os spille færdige i foråret

I Jyllands største fodboldklub, IF Lyseng i Højbjerg, siger formanden, Tom Helligsøe, at alle er glade for, at ungdomsrækkerne fortsætte med at spille kampe og træner som hidtil uden nye restriktioner.

- Det betyder meget for børnene og de unge, at de kan holde ved deres fritidsinteresse og møde kammeraterne. Lyseng synes, det er en meget konstruktiv løsning, og vi vil som ansvarlig klub sørge for, at der er håndsprit i omklædningsrummene og alle steder, og at alle regler bliver overholdt, siger Tom Helligsøe.

Lysengs bedste herrehold ligger i Danmarksserien. To kampe mangler at blive spillet i denne række.

- For Danmarkseriens vedkommende, mener vi, at det vil være mest fair at udskyde de to kampe til foråret og spille dem i marts, når det bliver lyst i vejret, siger Tom Helligsøe.

For de lavere rangerende holds vedkommende, der gør regnskabet om op- og nedrykning op her i efteråret, mener han, at den øjeblikkelige stilling må afgøre turneringen.

- Der kan være forskel i antal spillede kampe mellem de enkelte hold, men der kan man så lave en udregning. Problemet med det her er, at det er meget svært at lave retfærdigt. Der vil altid være nogle klubber, og hold, som føler sig snydt, siger Tom Helligsøe.

DBU Jylland oplyser, at den endelige beslutning om, hvad der skal ske, kan blive en politisk sag, som de turneringsansvarlige sender videre til bestyrelsen, som så skal tage stilling.

Annonce

Træning fortsætter i små bobler

I IF Lyseng stopper fodbolden dog ikke helt. Der bliver fortsat træning for dame- og herreseniorspillerne.

Sådan må seniorer træne fodbold

  • Der må trænes i grupper af maksimum 10 personer (inkl. træner)
  • Der må ikke skiftes ud i grupperne undervejs i træningen
  • Forskellige grupper må på intet tidspunkt blande sig med hinanden under træningen
  • Hver gruppe skal træne i sin egen ”zone” (en zone kan fx være en tydeligt opmærket 5-mandsbane)
  • Anlægget skal derfor inddeles i klart adskilte zoner (min. to meter imellem hver bane)
  • Til afmærkning kan anvendes kegler, toppe, snor, kridt eller anden tydelig markering, som klart afgrænser banen/zonen
  • Hvis der er flere grupper af maksimalt 10 personer til stede på det samme idrætsanlæg, skal man sikre, at der er tilstrækkelig afstand mellem grupperne, så de ikke udgør én samlet gruppe. Grupperne må ikke have noget med hinanden at gøre. Det skal være fuldt adskilte træninger
  • Der må ikke opholde sig personer i rummet mellem banerne eller andre steder rundt om banerne. Der må derfor ikke være tilskuere rundt om banen, da anlægget så kan opfattes som et stort område med for mange mennesker forsamlet
  • Kilde: DBU

- Vi indretter træningen efter de gældende regler, så træningen fortsætter i små bobler med typisk ni spillere og en leder, så folk kan få rørt sig og hygget lidt - også i fremtiden, siger Tom Helligsøe.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Aarhus

Havnemiljø: Turbåden Liv skaber liv på havnen

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Sport

Mens du sov: Kajak-Emma klar til semifinale, dansk bryde-nedtur og ny verdensrekord

Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Annonce