Annonce
Aarhus

Nye flyruter: Aarhus Lufthavns passagertal i vild vækst

Samarbejde med SAS og masser af nye ruter fik i august udenrigstrafikken fra Aarhus Lufthavn til at stige med 154 procent i forhold til august 2017. Augusts samlede passagerfremgang er på 61,4 procent. Foto: SAS

I 2016 kunne man flyve til ni destinationer fra Aarhus Lufthavn. Nu er der 20. Det gav i august en passagervækst på 61 procent.

AARHUS: Det er nye tider i Aarhus Lufthavn

Fra at have levet en noget hensygnende tilværelse, er lufthavnen gået i gang med at planlægge en udvidelse.

Det er simpelthen nødvendigt for at kunne håndtere de mange passagerer, der strømmer til lufthavnen. Blandt andet som følge af det samarbejde med SAS, der blev indledt mandag 9. april.

Lufthavnen har netop gjort passagertallet for august op. Og her er tale om en stigning på 61,4 procent i forhold til august 2017.

Fra januar til august er passagertallet steget 48,8 procent. Til sammenligning steg det i samme periode sidste år med sølle en procent.

Det er udenrigstrafikken, der bærer væksten. I august steg passagertallet på udenrigsruterne fra 10.545 til 26.768 passagerer. En stigning på 153,8 procent.

Annonce

Langt flere udenrigsruter

Det er da også blevet langt flere udenrigsruter at vælge imellem.

SAS åbnede i april ruter til Oslo, Stockholm, München, Mallorca, Split og Nice.

I dag har man i alt 20 destinationer at vælge imellem, hvis man rejser fra lufthavnen i Tirstrup.

Noget af en stigning siden 2016. Da var der ruter fra Tirstrup til ni destinationer.

- Som tallene viser, har passagererne taget flot imod vores stærkt udvidede ruteporteføjle. Sidste år fremlagde vi en ambitiøs forretningsplan baseret på ruteudvikling og nye samarbejder. Den plan har vi succes med, og derfor vokser vi, siger Torben Boldsen, der er bestyrelsesformand i Aarhus Lufthavn.

Han står til at opleve endnu større vækst i de fire måneder, der er tilbage af 2018.

Til Berlin

Det britiske lavprisselskab Easy Jet har netop åbnet en ny rute til Berlin. Det er første gang, Easy Jet flyver fra Vestdanmark.

Selskabet åbner til november endnu en rute fra Aarhus. Den går til Gatwick-lufthavnen i London.

Godt det samme for lufthavnen, at den har succes på udenrigsruterne. Den vigtige indenrigsrute til København har nemlig skrantet i mange af årets måneder.

Også i august, hvor passagertallet er faldet 3,4 procent.

Årsagen er, at SAS har skåret ned i antallet af daglige afgange til København, fordi SAS har haft store problemer med at skaffe det tilstrækkelige antal fly og piloter.

Århus Charter vender hjem

Til gengæld er charterflyvningen steget 10,7 procent.

Torben Boldsen forventer en ny stigning i chartertrafikken næste år.

Det skyldes Århus Charter, der i november 2017 besluttede at øge fra tre til seks charterafgange fra Aalborg Lufthavn.

Siden har Århus Charter foretaget en kovending. Selskabet har nu besluttet at flytte flyvning til to destinationer, Kreta og Zakynthos, til Aarhus Lufthavn.

Bureauchef i Århus Charter, Henrik G. Jensen, siger til luftfart-sitet, check-in.dk, at det vil betyde 30.000 charter-turister fra lufthavnen i Aarhus.

- Vi har i en længere periode gerne ville øge kapaciteten derudefra, og der var nogle tekniske ting med et flyprogram, der skulle gå op. Samtidig er vi glade for den udvikling, Aarhus Lufthavn er i, og den opbakning, der er i lokalområdet, siger Henrik G. Jensen til check-in.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce