Annonce
Aarhus

Nye ideer i krisetider: Århus Charter vil selv flyve med gæsterne

Sådan vil det se ud, når Airseven flyver over Korfu. Dette er en animation, men flyene er snart malet færdige i England, så inden længe kommer de til Danmark. Animation: Århus Charter
Primo Tours med Århus Charter har stor andel i nyt selskab, der får to fly leveret inden nytår og vil yde særlig service til gæsterne.
Annonce

AARHUS: Det nytter ikke blot at værne sig mod en krise. Man kan også være offensiv.

Det er, hvad en gruppe folk i charterbranchen er. De skaber et helt nyt flyselskab og leaser egne fly. Med i det er Primo Tours, som ejer Århus Charter.

Det nye selskab hedder Airseven. Erfarne branchefolk står bag, og det har fokus på charterbranchen.

Ejerkredsen består af Primo Tours koncernen, der inkluderer Århus Charter, samt en række mindre investorer, der alle har relation til luftfart.

- I krisetider opstår der muligheder for udvikling, og dem skal man udnytte. Det er måske lidt specielt at starte et nyt flyselskab midt i coronatiden, men vi tror på, at der er plads til et mindre og ikke mindst fleksibelt flyselskab, siger Henrik G. Jensen, bureauchef for Århus Charter.

- Vi tror, at tiden er moden til forandringer og innovative løsninger i flybranchen, som vi har samarbejdet tæt med i mange år, føjer han til.

Annonce

To fly med 168 pladser

Airseven er etableret i et tæt samarbejde med Copenhagen AirTaxi, som vil være både teknisk og operationelt ansvarlig for flyvningerne.

Selskabet begynder med to Boeing 737-400 fly, der bliver leveret i slutningen af året, hvert med plads til 168 passagerer.

Airseven vil fokusere på chartermarkedet og har allerede indgået et tæt samarbejde med danske Primo Tours, der også omfatter SunCharter og Århus Charter.

Selskabet vil flyve til en række sydeuropæiske charterdestinationer. Derudover vil selskabet tilbyde sæder til øvrige kunder i charterbranchen, ad hoc charter samt ACMI markedet, det vil sige fly med besætning for kortere eller længere perioder.


Vi kan give en meget målrettet service om bord på flyene.

Henrik G. Jensen


Klaus Ren, som har næsten 40 års erfaring i luftfartsbranchen fra blandt andet Maersk Air og Jet Time, vil stå for den daglige ledelse af Airseven.

Annonce

Ansættelser i gang

- Jeg ser frem til samarbejdet med Copenhagen Air Taxi, som vi deler kontor med i Roskilde Lufthavn. Vi er i gang med at rekruttere de første medarbejdere til administrationen og begynder inden længe at ansætte flypersonale, siger Klaus Ren.

Henrik G. Jensen siger, at Airseven kan flyve cirka halvdelen af de ture, Primo Tours' selskaber flyver.

- Ved at være medejer af flyselskabet har vi en helt unik mulighed for at indrette flyene og konceptet ombord efter vores gæsters behov. Det betyder, at vi kan give en meget målrettet service om bord på flyene i stil med det, Århus Charter altid har været kendt for, helt fra tiden, da søstrene Ulla Stæt Andersen og Jette Rantala ejede selskabet, og på flyene uddelte karameller til gæsterne og lignende. Vi kan komme endnu tættere på vores gæster og give dem den nærværende og individuelle service, som vi så gerne vil, siger Henrik G. Jensen.

Airseven

  • Charterselskabet Primo Tours, der også ejer Århus Charter og Suncharter, bliver medejer af et nyt flyselskab Airseven.
  • Det leaser to brugte fly, som bliver leveret inden nytår.
  • De to fly vil kunne fragte mindst 50 procent af Priomo-koncernens gæster.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kører letbanen, er den forsinket eller helt aflyst? Passagererne savner informationer på stationerne

Annonce