Annonce
Aarhus

Nye internationale SAS-ruter fra Aarhus Lufthavn - og gratis forbindelse til Kastrup

SAS åbner en hel stribe nye internationale ruter fra Aarhus Airport. Foto: Jens Thaysen

Aarhus Lufthavn og SAS indgår i et samarbejde og annoncerer nye ruter fra lufthavnen.

TIRSTRUP: Torsdag formiddag holdt SAS og Aarhus Lufthavn pressemøde i anledning af det nye samarbejde, som selskabet og lufthavnen indleder.

Samlet set kommer samarbejdet til at betyde at trafikken til og fra Aarhus Airport kommer til at stige med 50 procent, og ifølge koncerndirektør i SAS, Lars Sandahl Sørensen, er der tale om en stor satsning for både SAS og Aarhus Airport.

- Vi dedikerer 150 millioner kroner om året i tre år til den her satsning, fortæller han på pressemødet.

Udvidelsen betyder konkret, at der hver dag bliver 10 afgange med SAS mellem Aarhus og København. Samtidig løftede Lars Sandahl Sørensen sløret for en række internationale ruter. Ruter med to daglige afgange til Oslo og en til Stockholm, hvor man kan bruge SAS' netværk videre ud i verden. Derudover bliver der også dagligt afgange til München, hvilket især er relevant for erhvervskunder. Og på den lidt længere bane, åbner SAS to ruter sydpå senere på året næste år - en til to ugentlige afgange til Malaga, Palma og Split.

- Det er en vigtig og stor ting for SAS. Et ekstremt konkurrenceudsat marked, kan hurtigt blive sendt af banen af konkurrenter, hvis man ikke kan levere rejser til de rigtige destinationer, lyder det fra Lars Sandahl Sørensen.

Annonce
Både borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard og koncerndirektør i SAS, Lars Sandahl Sørensen, glæder sig til den nye satsning. Foto: Axel Schütt

Til sidst i sin præsentation af satsningen løftede han også sløret for et nyt tiltag: at specialtilbud på internationale afgange fra Københavns Lufthavn også kommer til at gælde i Aarhus. Det vil altså sige, at hvis der eksempelvis er tilbud på et fly fra København til Hong Kong, så betaler SAS ekstraudgiften på flyveturen fra Aarhus til København.

- Det er en stor satsning, også for et selskab som os. Men det er blandt andet også derfor, at vi gennemfører utallige spareprogrammer - det er for også at kunne gøre sådan noget som det her, siger Lars Sandahl Sørensen.

Hvert år rejser 200.000 mennesker frem og tilbage på den største rute i Aarhus Airport - Aarhus-København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce