Annonce
Erhverv

Nye lejere i legendariske Jacob's BarBQ: Du kan garanteret ikke købe mad

Nu pryder Universadvokaters skilt den gamle går, hvor Jacob's BarBQ gennem årtier sørgede for gode bøffer og underholdning. PR-Foto

Mangen en århusianer har danset til ud på de lyse timer og lyttet Anne Linnet, Linje 3 og Arosia i pianobaren hos Jacob's BarBQ i K. P.s Gård i Vestergade. Advokatfirma udfylder nu legendarisk sted.

AARHUS: Der kommer nyt og anderledes liv på den kendte Aarhus-adresse Vestergade 3, hvor der tidligere var pianobar og grilbøffer hos Jacob's BarBQ.

Det er Universadvokater, der har indgået en aftale om at overtage lokalerne i gården i Vestergade 3 til sommer. I mere end 40 år - indtil udgangen af 2016 - husede gården og de gamle bindingsværksbygninger legendariske Jacob's BarBQ. Firmaet overtager kontorlokalerne i gården og på 1. sal i længen ud mod Vestergade.

Advokatfirmaet har i forvejen kontor i gården i Vestergade 5 - i en længe af den gamle købmandsgård fra 1761.

- Siden vi startede vores nye advokatfirma i begyndelsen af 2017, er vi vokset hurtigt, og vi er nu 40 medarbejdere. Så vi har behov for mere plads, siger partner i Universadvokater, Gitte Nedergaard.

Univers-koncernen tæller i fem øvrige selskaber 60 medarbejdere. Kun få af dem har deres daglige gang på kontoret i Aarhus, men administrationen af selskaberne kræver plads, hvilket er årsagen til de mange kvadratmeter, som advokatfirmaet nu råder over.

Universadvokater har i øvrigt opsagt sit andet nuværende lejemål i Vestergade 5, som man flytter ud af til august.

Annonce
Nu kommer der igen lmasser af liv i gården, hvor Jacob's BarBQ og pianobar har tiltrukket tusinder af århusianere til en glad aften og nat. Men nu er det et advokatkontor, der rykker ind. PR-Foto

Mange kommer forbi til historisk vingesus

Efter at have boet i en del af den gamle gård, har Universadvokater allerede oplevet, at mange - ikke bare århusianere - slår et slag forbi adressen for at få genopfrisket et af byens største underholdningsspots gennem tiderne.

- Vi og vores medarbejdere har meget bevidst valgt et af de mest charmerende åndehuller i den pulserende midtby frem for glas og beton på mere vindblæste steder, siger en af firmaets andre partnere, Jørgen Pedersen.

- Når krydstogtskibene lægger til, vrimler gården med turister, der vil se det gamle Aarhus. Hver eneste dag kigger andre nostalgiske århusianere forbi. Den ene halvdel af århusianere over 30 har jo siddet og holdt hånd her med den anden halvdel, mens de lyttede til Linje 3, Søren Pilmark, Anne Linnet, Pia Raug, Arosia og mange andre.

- Vi har lagt stor vægt på at få pianobaren med i vores lejemål, og det er heldigvis lykkedes. Den bliver det sociale hjerte i vores små 1.000 kvadratmeter i gården, siger Jørgen Pedersen.

- Vi tog iøvrigt forskud på glæderne i sommer, hvor vores husorkester, Arosia, spillede i pianobaren for et par hundrede glade mennesker.

Vestergade 3, også kendt som K.P.s Gård, ejes af Gurli og Knud Pedersens Familiefond, der hæger om de gamle bygninger og det specielle gårdmiljø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling For abonnenter

Byrådsmedlem er bekymret for kulturarven: Stigende antal bevaringsværdige ejendomme rives ned

Annonce