Annonce
Erhverv

Nye lejere i legendariske Jacob's BarBQ: Du kan garanteret ikke købe mad

Nu pryder Universadvokaters skilt den gamle går, hvor Jacob's BarBQ gennem årtier sørgede for gode bøffer og underholdning. PR-Foto

Mangen en århusianer har danset til ud på de lyse timer og lyttet Anne Linnet, Linje 3 og Arosia i pianobaren hos Jacob's BarBQ i K. P.s Gård i Vestergade. Advokatfirma udfylder nu legendarisk sted.

AARHUS: Der kommer nyt og anderledes liv på den kendte Aarhus-adresse Vestergade 3, hvor der tidligere var pianobar og grilbøffer hos Jacob's BarBQ.

Det er Universadvokater, der har indgået en aftale om at overtage lokalerne i gården i Vestergade 3 til sommer. I mere end 40 år - indtil udgangen af 2016 - husede gården og de gamle bindingsværksbygninger legendariske Jacob's BarBQ. Firmaet overtager kontorlokalerne i gården og på 1. sal i længen ud mod Vestergade.

Advokatfirmaet har i forvejen kontor i gården i Vestergade 5 - i en længe af den gamle købmandsgård fra 1761.

- Siden vi startede vores nye advokatfirma i begyndelsen af 2017, er vi vokset hurtigt, og vi er nu 40 medarbejdere. Så vi har behov for mere plads, siger partner i Universadvokater, Gitte Nedergaard.

Univers-koncernen tæller i fem øvrige selskaber 60 medarbejdere. Kun få af dem har deres daglige gang på kontoret i Aarhus, men administrationen af selskaberne kræver plads, hvilket er årsagen til de mange kvadratmeter, som advokatfirmaet nu råder over.

Universadvokater har i øvrigt opsagt sit andet nuværende lejemål i Vestergade 5, som man flytter ud af til august.

Annonce
Nu kommer der igen lmasser af liv i gården, hvor Jacob's BarBQ og pianobar har tiltrukket tusinder af århusianere til en glad aften og nat. Men nu er det et advokatkontor, der rykker ind. PR-Foto

Mange kommer forbi til historisk vingesus

Efter at have boet i en del af den gamle gård, har Universadvokater allerede oplevet, at mange - ikke bare århusianere - slår et slag forbi adressen for at få genopfrisket et af byens største underholdningsspots gennem tiderne.

- Vi og vores medarbejdere har meget bevidst valgt et af de mest charmerende åndehuller i den pulserende midtby frem for glas og beton på mere vindblæste steder, siger en af firmaets andre partnere, Jørgen Pedersen.

- Når krydstogtskibene lægger til, vrimler gården med turister, der vil se det gamle Aarhus. Hver eneste dag kigger andre nostalgiske århusianere forbi. Den ene halvdel af århusianere over 30 har jo siddet og holdt hånd her med den anden halvdel, mens de lyttede til Linje 3, Søren Pilmark, Anne Linnet, Pia Raug, Arosia og mange andre.

- Vi har lagt stor vægt på at få pianobaren med i vores lejemål, og det er heldigvis lykkedes. Den bliver det sociale hjerte i vores små 1.000 kvadratmeter i gården, siger Jørgen Pedersen.

- Vi tog iøvrigt forskud på glæderne i sommer, hvor vores husorkester, Arosia, spillede i pianobaren for et par hundrede glade mennesker.

Vestergade 3, også kendt som K.P.s Gård, ejes af Gurli og Knud Pedersens Familiefond, der hæger om de gamle bygninger og det specielle gårdmiljø.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce