Annonce
Østjylland

Nye letbanestationer skal åbnes med fest

<p>Der er mange ting, som der skal holdes styr på i den mobilitetsplan. Her skal busser, toge, cykel- og bilparkering og mange andre ting spille sammen for at give folk muligheden for at bevæge sig optimalt. Foto: Tommy Loberg Jøns</p>

I de kommende to måneder skal der ord og konkrete tanker bag den store mobilitetsplan for Djursland. Flere byer i udlandet har haft succes med nytænkning.

Hvis en helt ny station eller en nytænkning af en station skal blive en succes for eksempel i forbindelse med at letbanen gør sit indtog, så er det en rigtig god ide at holde et brag af en fest for at gøre folk opmærksomme på muligheden.

Det understregede Anja Puggaard, mobilitetsrådgiver hos Movia, da hun fredag gav politikere, virksomheder og andre involverede i mobilitetsprojektet på Djursland gode ideer fra det store udland.

I det konkrete initiativ havde man udenfor Malmø etableret ti helt nye stationer til jernbanenettet for at fremme bosætning og arbejdspladser udenfor Malmø.

Annonce

»Og det viste sig, at det folk bedst kunne huske, og fik dem til at bruge den kollektive trafik, var, at der havde været et ordentligt rabalder af en åbning af stationen,« forklarerede Anja Puggaard, der tog lytterne med på en rundtur i Europa for at pege på flere konkrete ting, som man kunne putte i den mobilitetsplan, som de to Djurslands-kommuner, Midttrafik og Region Midt skal have på plads inden 2016.

Og hos DSB, der ejer en del af stationerne og udenomsarealerne på den kommende letbane-strækning er der glæde over at man allerede ser ud til at have fået gang i nogle af de gamle og tomme stationsbygninger.

Det er nemlig tilfældet i Trustrup, hvor Borgerforeningen er rykket ind og har sat liv i bygningen.

»Borgerservice er også en rigtig god ide at rykke ind på stationerne, så der kommer liv, men også så folk kan få ordnet deres sager, mens de er på farten,« sagde Aske Wieth-Knudsen, chef for forretningsudvikling i DSB.

Men det handler ikke kun om at få fokuseret på den kommende letbane.

Det understregede Ditte Bendix Lanng og Simon Wind begge med en phd i mobilitetfra Aalborg Universitet.

»Det vigtigste er, at man får skabt nogle sammenhængende mobilitetskæder, som gør det nem og smertefrit at skifte fra den ene transportform til den anden,« forklarede Ditte Bendix Lanng, der tidligere har kigget på brugen og designet af almindelige trafikrum som parkeringspladser.

Og den megen viden og inspiration fra oplægsholderne satte gang i tankerne hos de fremmødte, der på den ene eller anden måde skal deltage i videreudviklingen af planen over de kommende måneder.

En plan, hvor man i begge Djursland-kommuner allerede er godt i gang med at flere konkrete initiativer, der i fremtiden skal lettet muligheden for at bevæge sig fra A til B.

»Men vi skal også være opmærksomme på, at det ikke længere kun handler om at bevæge sig fra A til B. Nu bruger man rejsetiden som familietid, arbejdstid eller meget andet. Derfor skal der også være nogle muligheder for det,« siger Ditte Bendix Lanng.

Det fik en evindelig problemstilling til at træde frem.

»Hvordan løser vi opgaven med for eksempel arbejde undervejs, når mobildækningen er så dårlig mange steder,« spurgte Jan Astrup fra Pindstrup Mosebrug og Erhverv Syddjurs.

Allerede i løbet af september begynder følgegruppen at konkretisere tankerne bag mobilitetsplanen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Aarhus

Efter amputationsskandalen: Fyret koncerndirektør afløses midlertidigt af to personer fra egne rækker

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Annonce