Annonce
Kultur

Nye navne i bøgeskoven: Years & Years og 10cc gæster Smukfest

Smukfest har offentliggjort 40 nye navne til sommerens festivalprogram. Foto: Axel Schütt

Smukfest har tilføjet yderligere 40 navne til sommerens festivalprogram. På scenen i bøgeskoven kommer blandt andet den engelske trio Years & Years, samt en lang række danske navne.

SKANDERBORG: Partoutbilletterne blev revet væk på en time, da der 4. december blev åbnet for billetsalget. På daværende tidspunkt var kun offentliggjort fire danske navne.

Siden har den populære festival i Skanderborg, som i år kan fejre 40 års fødselsdag, drypvist offentliggjort nye navne til programmet.

Nu er Smukfest klar med 40 nye navne til jubilæumsprogrammet.

Et af dem er den engelske trio Years & Years, der de seneste år har hittet med sange som "King", "If You're Over Me" og "All For You". Years & Years er pt. nomineret til en Brit Award som "Best British Group" - og det engelske magasin NME kaldte gruppens seneste album "Palo Santo" for "One of the best pure pop albums Britain's produced in some time". Years & Years spiller fredag 9. august.

Det er pop, og de er briter, men 10cc, som mange kender fra hittet "Not In Love", har nogle flere år på bagen, da gruppen har eksisteret siden 1972. 10cc giver koncert om fredagen.

Annonce

Flere danske navne

Briterne får på festivalen selskab af en række danske navne som Gilli, Ude af kontrol, Bikstok og Noah Carter. Sebastian & Band spiller deres eneste festivalkoncert denne sommer i bøgeskoven, hvor også Jonah Blacksmiths roste filmkoncert kan opleves.

Der er også lagt op til nye navne med stærke kvinder i front, som Jada (netop belønnet med "P3 Talentet"), Soleima, Ravi Kuma og Iris Gold.

Flere danske og internationale navne følger over de næste måneder, oplyser Smukfest i en pressemeddelelse. I alt kommer cirka 170 navne til at udgøre Smukfests program på fem scener over fem dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce