Annonce
Kultur

Nye navne til både festen og dagen efter: Robyn og Spleen United kommer til Northside

Sådan så det ud, sidst Robyn lagde vejen forbi Northside. Dengang var det dog i selskab med norske Röyksopp. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

AARHUS: Så er der igen nyt fra Ådalen i Åbyhøj - eller i hvert fald fra den festival, som i begyndelsen af juni flytter ind på pladsen. Northside har nemlig netop annonceret fire nye navne til årets festival, og der er både lidt til dansegulvet og det mere melankolske hjørne.

Robyn, Spleen United, Jung og Franc Moody kommer alle sammen til Aarhus og giver koncert mellem 4. og 6. juni.

Torsdag er der et nyt, dansk band på plakaten. Det er Jung, som nogle måske kender fra radioen, hvor de har huseret med de to sange "Jeg Skal Nok Vente" og "Hun Kommer Tilbage". Svenske Robyn spiller 5. juni, altså om fredagen. Hun var også forbi i 2014, men dengang var det i selskab med norske Röyksopp. 2020 bliver altså første gang nogensinde, at man kan opleve Robyn for sig selv på Northside.

De to sidste af de nye navne, Spleen United og Franc Moody, optræder 6. juni. Franc Moody er et musikerkollektiv med Ned Franc og Jon Moody i forgrunden. De udgav deres første EP i 2018, og lyder ifølge pressemeddelelsen lidt a la Daft Punk og Jamiroquai.

Spleen United er for nylig blevet gendannet, efter at de i 2013 meddelte, at de ville holde pause på "ubestemt" tid. Det gjorde faktisk i forbindelse med en koncert på netop Northside, hvor de nærmest gik i opløsning på scenen. Men nu er pausen altså forbi, og Northsides publikum får igen besøg af dem.

Årets Northside er den sidste i Ådalen og finder sted fra 4.-6. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus

Heste på dybt vand: Vandmasserne ved Brabrand Sø tiltrak nysgerrige østjyder

Annonce