Annonce
Aarhus

Nye plejehjem er på vej i Beder, Tilst og Risskov

100 nye plejeboliger i Generationernes Hus på Aarhus Ø skal stå færdige i 2020. Nu er Aarhus Kommune klar med en boligplan, der slår tonen an til nye plejehjem i Beder, Tilst og Risskov. Også ved de byggerier skal samspillet mellem børn, voksne og ældre tænkes ind. Generationernes Hus er tegnet af arkitekterne er KPF Arkitekter AS og RUM as.

Der truer lange ventelister til plejehjemspladser i Aarhus Kommune. Derfor ser en ny og omfattende boligplan dagens lys.

Annonce

Aarhus: Tre nye plejehjem.

Det er nogle af elementer i en ny boligplan, som Aarhus Kommune sender i høring. Planen skal sikre, at der ikke bliver alenlange ventelister til plejehjem i Aarhus Kommune.

- Boligplanen viser rettidig omhu. For vi ser på kort sigt, at vi allerede har venteliste, som ellers vil være stigende, da vi bliver flere og flere ældre. Vi skal både bygge nyt og bygge om, siger Jette Skive (DF), rådmand, Sundhed og Omsorg.

Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune skal de næste fem år bygge nyt og bygge om for 206 millioner kroner. Forventningen er, at der skal bruges omkring 55 millioner kommunale kroner.

Boligplan

Magistratsafdelingen Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune er klar med en ny boligplan på ældreområdet. Finansieringen af boligplan for 2018-2022 er på plads. Det drejer sig om i alt ca. 206 millioner kroner, og den kommunale andel er på ca. 55 millioner kroner.For perioden 2023-2026 vil det koste ca. 450 millioner kroner at bygge som planlagt. Heraf udgør den kommunale andel, som ikke er finansieret, knap 100 millioner kroner.

Boligplan 2017 er baseret på en analyse fra Kommunernes Landsforenings Konsulentvirksomhed (KLK). På baggrund af denne analyse forventes der at blive behov for yderligere 130 plejeboliger på femårs sigt. Det behov forventes at vokse til i alt 380 nye plejeboliger på tiårs sigt.

Der er 2.354 plejeboliger i Aarhus, når de 100 nye plejeboliger i Generationernes Hus på Aarhus Ø står færdige i 2020. Behovet forventes at stige til 2.734 i år 2027.

Annonce

Plejehjem opdateres

Pengene går blandt andet til etablering af tre nye plejehjem i Beder, Tilst og Risskov.

Det foreslår magistratsafdelingen Sundhed og Omsorg i en ny boligplan, som sendes i høring.

- Plejehjem i dag er ikke som for 10-20 år siden, og derfor er det nødvendigt også med en opdatering af nogle plejehjem. Boligplanen vil fortsætte det arbejde, hvor vi ændrer institutioner til hjem, hvor du kan føle dig hjemme. Det sker både i byggeriet men også i indretningen, maden og den omsorg og tone, som er på plejehjemmet, siger Jette Skive.

Borgere vil oftest gerne kunne finde et plejehjem tæt på, hvor de selv har boet.

Det forsøger Sundhed og Omsorg at tage højde for med placeringen af nye plejehjem, som er fordelt i de by- og landområder, hvor prognoserne viser den største befolkningsudvikling.

Annonce

380 nye pladser

Samtidig arbejder Sundhed og Omsorg for at skabe bro mellem generationer.

Det sker for eksempel i Generationernes Hus på Aarhus Ø, hvor der vil opstå et nyt mix mellem generationer.

Målet er, at der de næste fem år skal skabes 130 ekstra plejehjemboliger. Over de næste 10 år forventes behovet at stige til i alt 380 nye pladser. Finansieringen til de første fem år er på plads, mens der skal findes kommunal finansiering til de følgende fem år for yderligere knap 100 millioner kroner.

Boligplanen kommer i høring nu og frem til 24. juli. Byrådet forventes at få Boligplanen til 1. behandling i august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

Annonce