Annonce
Aarhus

Så stopper festen: Der skal være ro i Botanisk Have og Skanseparken klokken 20

Aarhus Kommune og Østjyllands Politi arbejder med nye regler, der betyder, at soundbokse i Botanisk Have og Skanseparken fremover skal pakkes sammen klokken 20 på hverdage. Foto: Jens Thaysen
Aarhus Kommune arbejder med nye regler for larm i parker. Fremover slutter festen klokken 20 på hverdage og klokken 22 på fredage og lørdage.

AARHUS: Dagligt plages naboer til flere århusianske parker af støj og larm fra festende unge, der især med høj musik fra soundbokse terroriserer omgivelserne.

Århus Stiftstidende har ved flere lejligheder sat fokus på problemet, der har medført flere gener for beboerne ved Botanisk Have og Skanseparken, der får ødelagt nattesøvnen.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og rådmand Bünyamin Simsek (V) er på grund af støjgenerne gået i dialog med Østjyllands Politi om hvordan støjen kan begrænses i Botanisk Have og Skanseparken.

Annonce

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

- Efter længere tid med høj musik er situationen nu blevet så utålelig for naboerne, at vi i samarbejde med politiet er nødt til at gribe ind, fortæller borgmester Jacob Bundsgaard.

Han forstå behovet for at mødes i vores parker og hygge sig i denne tid.

- Men det må kunne finde sted uden at være til gene for naboerne. Derfor indfører vi nu klare - og synes jeg, helt rimelige regler - som skal overholdes. Det vil jeg opfordre alle til at respektere, så sommeren kan byde på gode oplevelser for alle i og omkring vores parker.

Forbud kan udvides til flere parker

Parterne er nået frem til, at der er behov for nye regler, der betyder, at der i Botanisk Have og Skanseparken i første omgang frem til 30. september skal slukkes for alt elektrisk forstærket musik senest kl. 20.00 på hverdage samt søn- og helligdage og kl. 22.00 på fredage og lørdage.

De sidste detaljer er endnu ikke faldet på plads, og det vides derfor endnu ikke, hvornår forbuddet træder i kraft.

- Coronapandemien har lukket nattelivet, og de unge har derfor færre steder at mødes. Det er helt naturligt og forståeligt, at de har behov for at mødes og feste, men den teknologiske udvikling betyder også, at mange anlæg spiller så højt, at det generer for mange, og vi skal alle være her. Derfor indfører vi nu efter samråd med politiet et forbud, så regler bliver mere enkle at håndhæve, og så naboerne kan få nattero, siger Bünyamin Simsek.

Forbuddet kan, hvis der er behov for det, udvide det til flere parker eller eventuelt forlænge ordningen, som i første omgang varer til udgangen af september.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

DBU: Christian Eriksen er vågen efter kollaps

Aarhus

Et af Aarhus ældste værtshuse drives med trukket håndbremse: - Peter Gift har altid været et lidt pænere værtshus

Aarhus For abonnenter

Socialområdet skal videre efter en kæmpe begmand: - Nu må Aarhus prioritere mennesker før mursten og prestige

Annonce