Annonce
Østjylland

Nye sider af grisen: Restaurant Fru Larsen nomineret til prestigefyldt pris

Konkurrencen ’Årets Ret med Gris’ bliver afholdt for tiende år i træk. Pressefoto
Hvert år uddeler Landbrug & Fødevarer en helt særlig pris til en kok, som formår at lave en ny, anderledes og velsmagende ret med gris. I år kæmper fem dygtige kokke fra restauranter over hele landet om den prestigefyldte pris ’Årets ret med Gris’. En af dem er Marc Kaalund fra Restaurant Fru Larsen mellem Randers og Aarhus.

Favrskov: Restauranten Fru Larsen i Laurbjerg, med kok Marc Kaalund i spidsen, er nomineret til ’Årets Ret med Gris’ for den holistiske måde at tænke gris på. Fru Larsens udgave af ’rullepølse på griseslag’ er rullet i fem spices og citronverbena, der blandt andet også indeholder grisetæer, grisehjerte og røget grisespæk.

- Vi fokuserer rigtig meget på dyrevelfærd, bæredygtighed og økologi. Det ord, der beskriver vores restaurant allerbedst, er alsidighed. Det er også derfor, jeg synes, at denne konkurrence er så superfed, fordi den hylder et dyr og dens kød, som måske lidt har fået et "fattigmands" renomme. Det at kunne deltage i konkurrencen og vise, hvad gris ellers kan, er meget vigtigt at bakke op om for at kunne inspirere andre, siger køkkenchef, Marc Kaalund.

Udover Fru Larsen, er også Syttende i Sønderborg, Domestic i Aarhus, Pasfall i Odense og Restaurant Palægade i København nominerede til at modtage prisen.

Annonce

10 år med gris

Konkurrencen ’Årets Ret med Gris’ arrangeres af Landbrug & Fødevarer, og bliver afholdt for tiende år i træk. Konkurrencen har hvert år tiltrukket den absolutte elite inden for dansk gastronomi, og med grisen i fokus er der blevet skabt mange forskellige gastronomiske fortolkninger igennem årene.

- For 10 år siden aktiverede vi kokkene og bad dem definere smagen af gris gennem kreative fortolkninger, da mange kokke er vilde med grisens alsidighed, den gastronomiske kvalitet og de store smage. Det har derfor også været helt utroligt at følge den gastronomiske udvikling igennem de sidste 10 år, og set hvordan grisens rolle på tallerkenen hele tiden ændres, siger Anders Nicolajsen, seniorkonsulent for Foodservice og Gastronomi i Landbrug & Fødevarer.

Annonce

En gastronomisk festdag

Vinderen af prisen ’Årets Ret med Gris’ kåres 29. november på Axelborg i København.

- Gastro-konkurrencerne har tidligere haft mange nominerede, men i år er feltet snævret ind til blot fem nominerede til Årets Ret med Gris og fire nominerede til Årets Ret med Fisk & Skaldyr. Vi har dog valgt at skærpe feltet af nominerede grundet covid-19. Det har givet mulighed for, at vi kunne lave en masse digital kommunikation med flotte videoer af de nominerede, hvor kokkene virkelig får lov il at folde deres retter ud, siger Anders Nicolajsen, seniorkonsulent for Foodservice og Gastronomi i Landbrug & Fødevarer.

Med samarbejdet og prisuddelingen håber Landbrug & Fødevarer og Whiteguide at støtte den danske restaurationsbranche ved at inspirere danskerne til at komme ud og få en kulinarisk oplevelse hos de mange dygtige restauranter.

fako

Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Alvorlig ulykke med hestevogn midt i juletravlt Aarhus

Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Aarhus

Politiker slår i bordet: - Træf beslutning om ny jernbane nu. Alt andet er urimeligt over for Solbjerg

Byudvikling

Så får midtbyen flere idrætsfaciliteter: Den gamle arkitektskole skal tages i brug

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Østjylland

Jørgen har siddet i byrådet siden 1986: - Jeg er blevet spurgt flere gange, om jeg vil være borgmester

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Aarhus

Dagens corona-tal: Laveste antal smittede i Aarhus i to uger

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Debat

En lærer færdes på en møgbeskidt århusskole: Er der overhovedet en nedre standard for rengøring på byens skoler?

Annonce