Annonce
Østjylland

Nye skoledistrikter: Margrethelyst Friskole forventer tilgang

Børnene på Margrethelyst Friskole kan sandsynligvis forvente en stigning i antallet af skolekammerater. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Ændringen i skoledistrikter kan få en direkte afsmitning hos friskolen i Ørting.

Annonce

Ørting-Falling: Med vedtagelsen af den nye skolestruktur ligger det også fast, at børn fra Ørting og Falling i fremtiden tilhører Gylling skoledistrikt.

Og den ændring, der vil sende Ørting-Fallings kommende folkeskolebørn til Gylling i stedet for Odder, kan få betydning for den lokale Margrethelyst Friskole.

Det mener skoleleder Morten Guldberg.

- Vi forventer, at der kommer flere børn, men det er selvfølgelig ikke noget, vi ved med sikkerhed. Men vi håber selvfølgelig, at vi vil kunne tiltrække flere i fremtiden, siger skolelederen fra Margrethelyst Friskole.

I slutningen af januar holder skolen indskrivningsmøde for de forældre, der sidder derhjemme og grubler over ungernes skolefremtid.

- Det er noget, vi går ud og markedsfører ret bredt og intensivt - både helt lokalt, men også rundt i nogle af de andre småbyer og landsbyer, siger skolelederen.

Og han er ikke i tvivl om, hvorfor forældrene skal sende børne til Margrethelyst Friskole.

- Det skal de gøre for at ønske en lokal skole til gavn for både børn og voksne. De skal vælge os, fordi vi er en god, lille, lokal skole, der er tryg for deres børn og som har fokus på lidt andre ting end de store skoler. Vi har et nærvær, og vi kan nemt komme omkring alle børnene. Alle kender hinanden, og vi har en børnehave internt i huset. Vi har en skarp profil på udeliv, musik og selvfølgelighed faglighed. Alt det skal være incitamentet, siger Morten Guldberg.

I indeværende skoleår har Margrethelyst Friskole 60 skolebørn og 25 børnehavebørn tilknyttet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce