Annonce
Aarhus

Nye tal: Tre ud af fire nye coronasmittede i Aarhus sidste uge har somalisk baggrund

Der er travlt i de hvide testtelte i Vejlby-Risskov i øjeblikket. Foto: Jens Thaysen
Mobile testenheder bliver kørt til Aarhus for at inddæmme ny smittekæde.
Annonce

AARHUS: Nye tal onsdag morgen viser, at udbredelse af coronasmitte blandt det somaliske mindretal i Aarhus er endnu højere, end man i første omgang troede.

Statens Serum Institut (SSI) fortæller på deres hjemmeside, at der i alt i uge 31 var 78 nye tilfælde af COVID-19 i Aarhus.

SSI forklarer, at man formoder, at der er en smittekæde i somaliske kredse, da 61 af tilfældene er blandt personer af somalisk herkomst. Ifølge SSI er der tale om ophobning inden for familier i flere forskellige boligområder.

Styrelsen for Patientsikkerhed prøver at afdække, om der er fælles begivenheder, der kan koble tilfældene sammen. De er derfor fortsat i dialog med Aarhus Kommune og Region Midtjylland for at prøve at inddæmme udbruddet ved intensiveret testning. Man vil blandt andet gøre brug af mobile testenheder og tilbud om testning af personale i hjemme- og ældrepleje.

Allerede tirsdag kom det frem, at halvdelen af de nye smittede havde somalisk baggrund. Det  tal nu er steget til 78 procent.

Nyheden blev mødt af chok i det somaliske miljø tirsdag eftermiddag, og talsmand for paraplyorganisationen AarhuSomali, der tæller 13 foreninger, Abdirahman M. Iidle, fortalte til Århus Stiftstidende, at det er meget bekymrende.

- Vi har ikke holdt store arrangementer eller Eid-fest. For nyligt har der dog været en stor begravelse af den skuddræbte Abukar Hassan Ali (alias rapperen Shmur, red.). Der var mange mennesker til stede, men ikke kun folk med somalisk baggrund også mange danskere og andre forskellige nationaliteter, understregede Abdirahman M. Iidle.

Søren Riis Paludan, professor i virologi og immunologi ved Aarhus Universitets Institut for Biomedicin giver her i Radio4 Morgen sit bud på, hvordan smitten kan være opstået i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce