Annonce
Østjylland

Nye tal fra Statens Serum Institut: Atter nye coronasmittede i Horsens

Drive-in-coronatesten på Regionshospital Horsens havde ellers nogle mindre travle dage i midten af juli, hvor der 11 dage i træk ikke blev konstateret nye tilfælde af Covid-19. Foto: Morten Pape
24. juli kunne Folkebladet fortælle, at der i 11 dage ikke var konstateret nye tilfælde af coronasmittede i kommunen. Nu er virussen atter på færde i Horsens.
Annonce

Horsens: Trods en mindre stigning i antallet af Covid-19-smittede på landsplan, var der grund til forsigtig optimisme i Horsens Kommune mod slutningen af juli måned, hvor der ikke var konstateret nogen nye tilfælde af virussen i 11 dage.

Den status stod imidlertid for fald tirsdag eftermiddag klokken 14, da Statens Serum Institut offentliggjorde nye tal for smittenudbredelsen i Danmark.

Her stod det klart, at der nu igen er konstateret nye coronasmitte i Horsens - om end det kun drejer sig om to smittede personer i løbet af de seneste tre uger.

Opgørelsen skal desuden tages med det forbehold, at den viser bekræftede tilfælde indenfor de seneste syv dage - og dermed ikke udviklingen siden forrige uge eller eventuelle prøver, som endnu ikke er be- eller afkræftede.

Fra en coronatest bliver taget, går der cirka tre dage, før der er resultat.

Annonce

77 nye tilfælde det seneste døgn

På landsplan har den forgangne uge budt på en mindre stigning i antallet af danskere, der er eller har været smittede med Covid-19.

Et tal, der tirsdag formiddag lød på 14.073 - med 77 bekræftede nye tilfælde det seneste døgn.

Værst står det dog fortsat til i Ringsted Kommune, der ifølge Statens Serum Institut har kunne bekræfte "mere end 50" nye corona-tilfælde over den sidste uge.

Ifølge Ritzau er der endda så mange coronasmittede i Ringsted Kommune, at man har måtte bede nabokommuner om hjælp til isolationspladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce