Annonce
Aarhus

Nye teststeder omkring Aarhus: Aarhus Kommune og Region Midtjylland indsætter mobile testenheder

Region Midtjylland og Aarhus Kommune har indsat en række mobile testenheder i byerne omkring Aarhus. Her kan borgerne blive testet på den nye måde med en vatpind, som blot skal et par centimeter op i næsen. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)
Nu kan du blive testet i Hørning, Tranbjerg, Trige, Solbjerg, Skødstrup, Beder og Harlev på bestemte dage i ugens løb.

AARHUS: Aarhus Kommune og Region Midtjylland styrker indsatsen for at få testet østjyderne for corona og har derfor indsat en mobil testenhed i Hørning, Tranbjerg, Trige, Solbjerg, Skødstrup, Beder og Harlev. Enheden kommer til at køre efter en fast køreplan, så bilen kommer på samme ugedage i alle byer.

Borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig over, at de nye testenheder.

- Der har været meget stor velvilje fra mange aktører for at hjælpe med indsatsen. Flere steder kommer testen til at finde sted i den lokale sognegård, og andre steder i lokale samlingssteder, der er velkendte og bruges flittigt af lokale borgere. Jeg er meget glad for, at man uden tøven har åbnet dørene for indsatsen. Det vidner om samfundssind og aktivt medborgerskab, lyder det fra borgmesteren.


Flere steder kommer testen til at finde sted i den lokale sognegård, og andre steder i lokale samlingssteder, der er velkendte og bruges flittigt af lokale borgere.

Jacob Bundsgaard


Testen kan foretages uden tidsbestilling og det er muligt for personalet at teste 500 personer hver dag.

Det er en hurtigtest, hvor en vatpind føres ca. to cm ind i hvert næsebor, og man får svar på testen indenfor få minutter. Testen udføres af personale fra Falck.

Hurtigtest tilbydes til personer over 12 år. Børn under 15 år skal være i følge med en voksen.

Regionrådsformand Anders Kühnau glæder sig over, at den nye indsats gør det endnu lettere for østjyderne at blive testet.

- Testindsatsen er helt central for at vi kan opdage og bekæmpe smitten. Ved at gøre det så let som muligt for borgerne at blive testet, baner vi i sidste ende vej for yderligere genåbning af landet. Derfor har vi sikret, at langt de fleste borgere har ganske kort afstand til et teststed, mens ingen har mere end 20 km - uanset hvor de bor i regionen. Det tilbud opfordrer jeg meget til, at man tager i mod.

Det nye initiativ blev startet allerede mandag 8. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce