Annonce
Aarhus

Nye tider på Hotel Royal: Michelin-restaurant overtager atriumgården

Hotel Royal er tilbage i familiens Ricard Pedersen skød efter otte års bortforpagtning. Foto: Flemming Krogh
Hotel Royal er tilbage i familiens skød og får ny manager, ny restaurant og ny åbning mod Store Torv.

AARHUS: Efter otte års bortforpagtning er det familieejede Hotel Royal tilbage på familien Ricard Pedersens hænder. Det medfører en række ændringer og opdateringer, oplyser familien i en pressemeddelelse.

Far og søn, Jens og Mads Richard Pedersen, har overtaget driften, og de har ansat Lilian Lenbroch, tidligere hotelchef på Hotel Ebeltoft Strand, som hotelmanager. Sammen skal holdet genetablere husets ånd og genskabe byens hotel, hedder det i meddelelsen.

- Det er et stort ansvar både for kulturarven og de 170 års hotelhistorie, som bygningen indeholder. Hotel Royal er min barndom, mit hjem og min arv. Jeg har som barn løbet på alle gangene og leget utallige timer i vores historiske elevator, så det er mit og familiens hjerteblod, der løber i dette sted. Jeg glæder mig meget til at være med til at rejse hotellet igen, og med de dygtige mennesker, vi har med på rejsen, er jeg sikker på, det vil lykkes, siger Mads Richard Pedersen.

Annonce

Jeg har som barn løbet på alle gangene og leget utallige timer i vores historiske elevator, så det er mit og familiens hjerteblod, der løber i dette sted.

Mads Ricard Pedersen, Hotel Royal

Michelin flytter ind

Et af de helt store tiltag bliver en ny restaurant, der i juni åbner i den særlige atriumgård i midten af hotellet.

Det nye navn bliver meget passende Restaurant Atrium, og driften lægges i hænderne på indehaverne af Michelin-restauranten Gastromé, der ligger lige over for hotellet.

- Vi er klar til at være med til at løfte kvaliteten. Vi kommer til at lave et brasserie på højt niveau inspireret af vores koncept på Gastromé. På kortet vil vi have klassikere med inspiration i vores opdragelse i det franske køkken og med lidt afstikkere til det nordiske. Vi vil forsøge at ramme det klassiske, men også lade de udenlandske gæster mærke, at de er i Danmark, fortæller Søren Jakobsen, der sammen med William Jørgensen står bag Restaurant Gastromé.

De to restauratører får også ansvaret for al forplejning på hotellet.

Indgang fra torvet

Et andet markant tiltag bliver et nyt indgangsparti fra Store Torv med adgang direkte ind i restauranten.

Med hotellets lange historie, med en restaurant på højt niveau og med casinoet i underetagen håber den nye ledelse at få skabt en treenighed, der kan tiltrække gæster fra hele verden. Samtidig ønsker den med den nye indgang også at gøre hotellet mere tilgængeligt for byens borgere.

- Hotel Royal er på alle måder århusianernes hotel lige midt i byens hjerte, så vi ønsker, at endnu flere århusianere besøger os. Ejerne af Gastromé har bevist, at de kan holde et højt niveau i længere tid, og derfor var de interessante for os at lave et samarbejde med. Vi tror på, at Restaurant Atrium kan give vores gæster det, de ønsker, og være med til at trække folk ind til en god oplevelse, lyder det fra hotelmanager Lilian Lenbroch.

Familien Ricard Pedersen købte Hotel Royal tilbage i 1983, og den nye opgradering tæller også både værelser, gangarealer og gulve.

Mads Ricard Pedersen står med sin far for driften af hotellet, og som hotelmanager har de ansat Lilian Lenbroch. Foto: JAHS Media
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce