Annonce
Østjylland

Nye tiltag må vente: Covid-19 sætter midlertidig stopper for øget rengøring og klippekortsordning

Hjemmeboende ældre i Norddjurs har i 30 måneder måttet finde sig i kun at få gjort rent hver tredje uge i stedet for hver anden. Men inden for få måneder skulle niveauet gerne nå tilbage til hver 14. dag. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Den igangværende coronapandemi lægger et hårdt pres på sundheds- og omsorgsmedarbejderne i Norddjurs Kommune. Derfor må kommunens ældste og udsatte borgere vente lidt med at nyde godt af ellers budgetvedtagne tiltag som øget rengøring i hjemmet og klippekortsordning.
Annonce

Norddjurs: Det er ikke let at få enderne til at hænge sammen og nå det hele, når man står midt i en coronapandemi, der medfører den ene ekstraopgave efter den anden. Og det er desværre situationen for sundheds- og omsorgspersonalet i Norddjurs Kommune i øjeblikket.

Som konsekvens bliver kommunens ældste og udsatte borgere nødt til at være lidt tålmodige i forhold til at få det lovede serviceløft, som skulle give dem en øget medbestemmelse på deres hverdag og et renere hjem her i 2021. Det fortæller formand i kommunens voksen- og plejeudvalg, Lars Møller (S).

- Vi er pressede på grund af coronaen lige nu. For så snart der er mistanke om, at vores medarbejdere er ramt af corona, bliver de sendt hjem. Forvaltningen ansætter alle de folk, de kan. Men lige nu er situationen bare dén, at der ikke kan ansættes folk nok til, at det også kan mærkes som et øget serviceniveau for vores borgere, siger han.


Forvaltningen ansætter alle de folk, de kan. Men lige nu er situationen bare dén, at der ikke kan ansættes folk nok til, at det også kan mærkes som et øget serviceniveau for vores borgere.

Lars Møller, udvalgsformand


Annonce

Julerengøring måtte aflyses

Det betyder i praksis, at borgerne i Norddjurs ikke med det samme vil få mulighed for at nyde godt af de elleve millioner kroner, som i forbindelse med budget 2021 er blevet afsat til øget rengøring hos de hjemmeboende ældre, bedre normeringer på plejecentrene, i hjemmeplejen og i bostøtten samt genindførsel af klippekortsordninger.

- De må desværre vente lidt endnu. Det er jo slet ikke, fordi vi taler måneder eller noget. Men ser vi på rengøringen hos de hjemmeboende, så var vi for eksempel nødt til at aflyse lidt af den lige op til jul, fordi der var så meget pres på vores medarbejdere. Og ifølge vores medarbejdere lader det heldigvis til, at den beslutning er blevet mødt med forståelse ude hos borgerne. Vi har i hvert fald ikke fået nogen klager over det, siger Lars Møller.

Udvalgsformanden håber på, at man allerede inden for den næste måneds tid eller to vil kunne påbegynde ansættelsen af de medarbejdere, der skal være med til at løfte serviceniveauet på ældre- og plejeområdet efter hensigten.

- Heldigvis ser det lige nu ud til, at trykket letter her i vores kommune. Og vi kan kun håbe, at den udvikling fortsætter, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Styrelse fastholder prioritering af vacciner: Nødråb fra far til vuggestuebarn i Holme ser ud til at være forgæves

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Aarhus

Corona fordelt på alder: Det går den rigtige vej for alle grupper i Aarhus

Annonce