Annonce
Livsstil

Nye toner i Mindegade: Før var der strip, nu er der stribet flæsk

Troels Frost, partner i Diningsix, viser en af de få, men essentielle efterladenskaber fra La Belle. Stangen er dog sat så tæt ved væggen, at man ikke kan sno sig rundt om den, så fokus her i "herreværelset" primært er på restaurantoplevelsen. Foto: Axel Schütt

Den sagnomspundne stripklub La Belle er blevet til Restaurant Klokken med klassisk, dansk mad.

AARHUS: Lilla neonlys, diskokugler og let påklædte kvinder. En lap dance, en pole dance og pengesedler i trussekanten.

Det var dengang.

Stripklubben La Belle i Mindegade er ikke mere, men til gengæld er der kommet nyt liv i lokalerne - dog i en markant anderledes udgave. De lilla nuancer er blevet til brun hessian, personalet er fuldt påklædt og pengesedler i trussekanten er angiveligt ikke så velset, som det har været.

Stripklubben er blevet til Restaurant Klokken, og en helt anden slags kød er kommet i fokus i form af blandt andet stegt flæsk, dansk hakkebøf og våde sild (Ja, det er fristende at blive ved at lege med ordene, men vi må hellere holde her).

Det er firmaet Diningsix, der driver flere restauranter i forvejen, som netop har slået dørene op til Klokken, hvor klassisk, dansk mad og den tilhørende stemning spiller hovedrollen.

- Vi har indrettet lokalerne i gammel stil, men uden det er alt for kliché-agtigt. Det er en gylden middelvej, hvor det er lækkert og komfortabelt og samtidigt har det gamle, lidt mørke look. Vi har bogstaveligt talt strippet lokalet og bygget den gamle stil op helt fra bunden, smågriner Troels Frost, partner i Diningsix.

Annonce

Diningsix

Består af seks ligeværdige partnere, der ejer følgende:


Basso, Aarhus og København - italiensk, social dining

Köd, Aarhus og København (2) - steakhouse

Loulou, Aarhus - cocktailbar

Slap Af, Aarhus - café

Klokken, Aarhus og København (snart) - dansk mad

Køkkenchef på Klokken er Robert Nørgaard, og han lover masser af smørrebrød og andre danske klassikere lavet fra bunden. Foto: Axel Schütt

Åh, disse minder

Helt væk er La Belle-minderne dog ikke, for hoveddøren er den originale, og i et af rummene er en af stripperstængerne bevaret.

- Den står her i det, vi nu kalder herreværelset, som tidligere var et slags arbejdsværelse med stangen som et arbejdsredskab. Nu er det et selskabslokale til firmaer- og privatarrangementer, og her som i resten af restauranten kan vi bruge stedets fortid til at fortælle sjove historier, mener Troels Frost.

Selve navnet Klokken stammer på en måde også fra La Belle, for en af de seks partnere fandt på det, da hun ifølge Troels Frost troede, at stripklubben hed Bell, som betyder klokke på engelsk (frem for La Belle, der betyder den smukke på fransk).

- Men det lød meget godt, da vi begyndte at lege med ordet, og i dag er det helt integreret i restauranten med blandt andet en lille klokke på hvert bord til at kalde på betjeningen, lommeure til tjenerne og forskellige, hjemmelavede snapse - én til hver time på klokken.

Klokken får produceret dens egen snaps - i så mange udgaver, at der kan præsenteres en ny for hver hele time på klokken. Foto: Axel Schütt

Dansk fra bunden

Under interviewet kører der musik i højttalerne med Thomas Helmig, Lars Lilholt og Lukas Graham (sjovt nok - og måske lidt med vilje - med sangen Strip no more), hvilket er med til at sætte en streg under, at Klokken er en pæredansk restaurant og er for alle aldre. Et kig i menukortet afslører da også hjemlige klassikere som blandt andet smørrebrød, frikadeller og tarteletter med hønsekødsfyld.

- Der er mange lette udveje med dansk mad, for man kan købe det meste i spand og pose. Her laver vi det hele fra bunden med respekt for retterne, og det er uden et twist i form af røg og damp, ramsløg fra skoven eller forkullet hø. Det er bare god, klassisk dansk mad af gode råvarer, konstaterer Troels Frost.

- Og dansk mad har fået sig lidt af en renæssance, det er derfor, vi har valgt det. Det er det, vi selv spiser, når vi skal ud, og vi kan se, at belægningen er stor på alle de andre steder med dansk mad.

Klokken åbnede fredag og har plads til godt 80 spisende gæster inklusive herreværelset med plads til 24.

Diningsix består af seks partnere, der sammen ejer en stribe restauranter, caféer og natklubber i både Aarhus og København.

Der er snapseglas i herrestørrelser på alle borde samt en lille klokke til at kalde på tjeneren med, når det er tid til en opfyldning. Foto: Axel Schütt
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce