Annonce
Aarhus

Nye veje og cykelstier: Byrådet haster trafikprojekter for 1,1 mia. kroner igennem

Aarhus Kommune planlægger at bruge 1.100 millioner kroner over de næste fire år på både små og store infrastrukturprojekter. Arkivfoto: Kim Rune
Byrådet nikkede onsdag ja til et anlægskatalog over infrastrukturprojekter til en værdi af 1,1 milliarder kroner. Allerede i år bliver der søsat projekter til en værdi af 400 millioner kroner.

AARHUS: Alt lige fra fartbump og cykelstier til kæmpestore vejprojekter som Bering-Beder vejen.

Over de kommende fire år har Aarhus Kommune tænkt sig at bruge 1,1 milliarder kroner på både kæmpestore og bittesmå infrastrukturprojekter.

Alene i 2020 skal der bruges 400 millioner kroner. Det vedtog Aarhus Byråd onsdag.

Investeringerne udspringer ikke af den aktuelle coronakrise, men de kommer ikke desto mindre til at virke som modgift i forhold til den pressede samfundsøkonomi, pointerede rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V).

- Det her vil helt sikkert gavne vores erhvervsliv, og derfor kommer det timingmæssigt helt rigtigt, selv om det som sådan ikke har noget med den aktuelle situation at gøre, sagde han.

Annonce
Et af de mange trafikprojekter i pipeline’en er anlæggelsen af cykelsti i begge sider af Hejredalsvej - her markeret med rødt. Den blå vej er Silkeborgvej, og City Vest ligger i det gule felt - alene markeret for at hjælpe læseren med at stedfæste Hejredalsvej. Kort: Google Maps / Jesper Bech

Ny cykelsti på skolevej

Samlet set er der et væld af trafik-projekter i det store investeringskatalog - langt flere end det er muligt at nævne her - men lad os se på et af dem, nemlig en cykelsti på Hejredalsvej i Brabrand.

Det er vejen, der går vest om Gellerupparken og knytter Edwin Rahrs Vej sammen med Silkeborgvej. Der bliver kørt stærkt på Hejredalsvej, men der er ingen cykelsti til de mange cyklister, hvoraf en del er skolebørn.

Både Brabrand Fællesråd og Cyklistforbundet har i mange år ønsket sig cykelstier på strækningen, og nu kommer der så en i begge sider af vejen.

Dermed forventer Teknik og Miljø at slå to fluer med ét smæk, eftersom cykelstierne æder en del af vejbanerne, som dermed bliver smallere. Det vil i sig selv virke hastighedsdæmpende.

Det kan også komme på tale at supplere med vejbump.

Noget for alle

På tegnebrættet er også alt fra bedre stisystemer, supercykelstier, udvidelse af Viborgvej samt gentænkning af Vesterbro Torv - sidstnævnte er skemasat til påbegyndelse i 2021.

Alt i alt er det en pose blandede bolcher med noget for enhver smag, konkluderede SF's Jan Ravn Christensen.

- Der er en god balance mellem kollektiv trafik, cyklister, gående og også bilisme, som vi jo desværre ikke helt kan komme udenom, lød det fra Jan Ravn Christensen, der generelt ønsker at begrænse bilismen.

Ingen forsinkelser

Hos Socialdemokratiet foreslog Ango Winther at sende sagen en tur i udvalg med henblik på at undersøge, om nogle af projekterne kan fremrykkes.

Dette advarede Bünyamin Simsek dog imod.

- Jeg har fuld forståelse for de gode tanker, men jeg gerne komme med en kraftig appel om at vedtage indstillingen nu og her, da det kun vil forsinke hele sagen to uger, hvis den skal i udvalg. Lad os hurtigst muligt træffe beslutning om at sende de 1,1 milliarder kroner ud at leve og heraf 400 millioner kroner allerede i indeværende år, opfordrede rådmanden.

Sådan blev det. Borgmester Jacob Bundsgaard erklærede sig enig og opfordrede forvaltningen til at gå videre med de først foreliggende projekter.

- Hvis der så kommer en ændret politisk prioritering, efter sagen har været i udvalg, så må man sadle om, lød det fra borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Dommer lukker dørene i sag om skud mod knivbevæbnet mand

Sport

Bronze har lange udsigter for VSK Aarhus

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce