Annonce
Livsstil

Nyeste "Mission: Impossible" er den bedste til dato

UHD: Den måske bedste film i hele "Mission: Impossible"-serien og en af de bedste action-film, undertegnede har set længe, har heldigvis fået den UHD-udgivelse, som den fortjener.

I "Fallout" rejser Ethan Hunt og holdet verden rundt, og de både flotte og hektiske scener folder sig imponerende flot ud i 3840x2160-opløsning med det originale aspekt ratio fra biogafversionen, der blev skudt på både 35 mm og IMAX. Paris' og Londons gader - og hustage - står knivskarpt med en imponerende detaljegrad, men det er den episke afslutning i bjergene (som i øvrigt er optaget i Norge og New Zealand, ikke i Kashmir), der for alvor sætter prikken over i'et for billedsiden af "Fallout".

Lydsiden akkompagnerer imidlertid videooptagelserne til fulde, da Lorne Balfe har overgået sig selv med en så flot score, at han rettelig har fået sit helt eget kommentarspor i UHD-udgivelsen. Lydsporet kommer selvfølgelig i Dolby Atmos, og det fortjener, at der bliver skruet helt op.

Ekstramaterialet er lige så imponerende som resten af udgivelsen. På selve UHD'en er tre kommentarspor, der alle er interessante for fans og filmnørder. Ét med instruktør McQ og Tom Cruise, ét med McQ og editor Eddie Hamilton for en teknisk gennemgang af filmen og førnævnte med Balfe solo. Derudover er der en ekstra blu-ray pakket med dokumentarer, interviews og gennemgang af de mange imponerende actionscener.

"Fallout" er længder bedre end de seneste kapitler fra både Bond og Bourne, og det er UHD-udgivelsen også.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Ingen skal være ensomme

”Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med. Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Sådan sagde vores kloge dronning blandt andet i sin nytårstale. Og som sædvanligt har majestæten ret: Ingen skal være ensomme. Men ensomheden er opstået i takt med at tidsånden, hvor samfundet har udviklet sig til, at vi alle er vores egen lykkes smed. Vi er omringet af en syg mig-mig-mig-kultur, hvor de stærkeste med lethed overlever på første klasse, mens de lidt svagere fuldstændig kynisk efterlades på perronen, når eksprestoget buldrer afsted. Aldrig har der i Statstidende været så mange efterlysninger af pårørende til en ensom afdød, og det sker oftere og oftere, at man hører om en person, der er fundet død i sin lejlighed – en måned efter døden indtrådte. Og ikke så sjældent er det en besøgsven, der finder afdøde. En besøgsven – smag lige på ordet! Jamen, hvad er det for en uorden? Hvorfor kan vi i et lille land som Danmark ikke tage os bedre af hinanden? Vi skal huske kontakten til familiemedlemmer, til gamle venner, til naboerne og til dem vi møder på vores vej. Glem nu for pokker den dér med, at vi vil ikke blande os – vi skal netop blande os, være nysgerrige, vise interesse og omsorg – ja, kort sagt: gøre noget!

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];