Annonce
Aarhus

Nyheder direkte i indbakken: Viby og Stavtrup får nyt hyperlokalt medie

Bor du i Viby eller Stavtrup, eller har du en særlig interesse i området, kan du fremover holde dig opdateret på lokale nyheder på www.viby-stavtrupliv.dk. Her kan du også tilmelde dig nyhedsbrevet og få nyhederne direkte i din indbakke. Foto: Helhedsplan Viby, Aarhus Kommune
Jysk Fynske Medier opruster med fem ultralokale nyhedsmedier i Aarhus. Det første er gået i luften i Viby og Stavtrup.

VIBY/STAVTRUP: Facebook skal ikke være borgernes primære kilde til lokale nyheder, og derfor skal den lokale dækning styrkes.

Det er tanken bag Jysk Fynske Mediers opstart af fem ultralokale medier i Aarhus, og i denne uge går det første i luften i Viby og Stavtrup - du kan melde dig til her.

Mediet, som hedder Viby-StavtrupLIV, bringer historier fra de to områder i den sydlige del af Aarhus, og giver borgerne mulighed for at få indsigt i såvel de lokalpolitiske beslutninger som lokale ildsjæle.

Annonce

- Rigtig mange af vores læsere efterspørger flere hyperlokale nyheder fra deres nærområde. Det behov vil vi opfylde på en anden måde, end vi hidtil har gjort. Ved at oprette hyperlokale medier sikrer vi, at lokalområderne får den journalistiske dækning, de fortjener, siger Jan Schouby, chefredaktør på Århus Stiftstidende.


I takt med, at globaliseringen stiger, og vi 24 timer i døgnet bombarderes med nyheder fra hele verden, får folk et større behov for at følge med i alt det, der foregår lige uden for deres hoveddør.

Jan Schouby, chefredaktør på Århus Stiftstidende


Læserne kommer blandt andet til at kunne fordybe sig i historier om Eskelunden, den nye multihal i Stavtrup, helhedsplanen for Viby og aktuelle byggeprojekter.

Nyhedsbrev direkte i indbakken

De fem medier skal være med til at styrke sammenhængskraften i områderne og sikre en troværdig nyhedsdækning. Målet er at bidrage til de bedste vilkår for det nære demokrati og styrke borgernes mulighed for at tage aktivt del i det lokale liv.

- Jeg er sikker på, at den her form for journalistik er fremtiden for medierne i Danmark. I takt med, at globaliseringen stiger, og vi 24 timer i døgnet bombarderes med nyheder fra hele verden, får folk et større behov for at følge med i alt det, der foregår lige uden for deres hoveddør, og som har betydning for deres hverdag, siger Jan Schouby.

Journalist Kristine Dam Johansen er allerede i gang med arbejdet i Viby og Stavtrup, og hun er blandt andet ved at undersøge helhedsplanen for Viby, det nye eventområde Eskelunden og hele processen om en ny multihal i Stavtrup. Foto: Mathilde Bech

Viby-StavtrupLIV er et digitalt medie, og historierne bliver leveret i et nyhedsbrev direkte i læsernes indbakke.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at fortælle de gode historier fra Viby og Stavtrup, og jeg håber, at borgerne vil hjælpe mig til at blive klogere på, hvad der er relevant og vigtigt for dem at få belyst, siger Kristine Dam Johansen, journalist på Viby-StavtrupLIV.

mediets nye hjemmeside vil man kunne læse alle artikler og nyhedsbreve løbende.

- I denne uge har vi premiere på Viby-StavtrupLIV, men i løbet af de kommende måneder vil vi præsentere nye hyperlokale medier i flere af de andre byer omkring Aarhus. Jeg håber, at folk vil tage godt imod vores nye tiltag, siger Jan Schouby.

Han understreger, at Århus Stiftstidende fortsat dækker lokalområderne, men at de nye medier i særlig grad kommer til at skrive om sager, som er vigtige for dem, der bor i områderne.

Annonce
Kultur For abonnenter

Tøfting fortryder intet: Hans dramatiske fortid bliver til scener på Svalegangen

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ejerne af populær Aarhus-restaurant åbner nyt spisested på Åboulevarden

Byudvikling For abonnenter

Ulla er talsmand for fællesråd: Christiansbjergs protest mod fortætning får politikere til at vakle

Aarhus

Markant fald i antallet af nye corona-tilfælde i Aarhus: Men der er desværre ingen grund til at juble

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Kæmpe smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Debat

En vælger har talt politikernes svar op: Hvis vi kan stole på kandidattesten, skal vi ikke have mere letbane i Aarhus

Aarhus

TV2 sagde blankt nej til The Julekalender: - Hun syntes, det var noget jysk bondelort

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Annonce