Annonce
Aarhus

Nykåret århusiansk Michelin-restaurant har også årets bedste tjener

Christian Neve er årets tjener. Foto: Kim Haugaard. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix

Christian Neve fik tirsdag eftermiddag den prestigefyldte titel Årets Tjener. Endnu en fjer i hatten til den 26-årige tjener, hvis restaurant lige har fået en Michelin-stjerne.

Det er en lidt forpustet Christian Neve, som tager telefonen, da Århus Stiftstidende ringer ham op. Forpustet af en måneds travlhed, efter at den restaurant, han er medejer af, 22. februar fik en Michelin-stjerne, og forpustet efter netop af have opnået den prestigefyldte titel Årets Tjener.

- Nu kan jeg jo sige, at det er gået super godt og fedt. Men det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har haft lidt småtravlt i restauranten, så jeg havde sgu ikke regnet med det, fortæller 26-årige Christian Neve.

- Jeg har været så presset, at jeg ikke har haft timer nok i døgn til få trænet det, jeg gerne ville.

I stedet har han brugt tiden på at få det til at køre med massiv travlhed på Domestic, der i februar fik tildelt en Michelin-stjerne. Stjernen har betydet ekstraordinært mange bookinger i restauranten, som Christian Neve ejer sammen med Morten Frølich Rasted, Christian Norton og Ditte Susgaard.

Han kalder da også starten på 2017 hård.

- Men når man trækker det slid og slæb fra, så har det også været den vildeste måned i mit liv. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal gøre for at få vitaminer nok, siger han med et grin.

Christian Neve dystede med fire andre dygtige tjenere om titlen som Årets Tjener 2017, der hvert år bliver uddelt på Restaurantskolen i København. Det er 26. gang, Horesta og 3F afviklede konkurrencen.

Med sejren kan Christian Neve sætte 40.000 kroner ind på bankkontoen. Sølvmedaljen gik til Nicolai Martens fra Restaurant Kong Hans Kælder, mens Simon Bjerre-Pedersen fra Restaurant Tabu i Aalborg fik bronze.

Ved Årets Tjener blev der lagt vægt på korrekt fagligt arbejde som tjener og beherskelse af fagets mange aspekter. Og det er en titel, der betyder meget, for vinderen.

- Det betyder sindssygt meget, siger Christian Neve om titlen og kalder den et klap på skulderen både fagligt og personligt.

- En ting er, at man selv synes, man laver nogle fede ting, noget andet er, når dommerpanelet gør.

Panelet tæller kokke fra tre, to og et Michelin-stjernede restauranter - blandt andre Restaurant Geraniums køkkenchef Rasmus Kofoed.

- Det er dommere, man gerne vil søge anerkendelse hos, siger Neve.

Peter Yung Worth Jacobsen fra Restaurant Kanalen i København blev kåret som Årets Kok. Sølvmedaljen gik til Nikolaj Schmidt Skadborg fra Restaurant Sletten i Humlebæk, mens Dennis Bang Carlsen fra Restaurant Bühlmann i Aalborg vandt bronze.

Annonce
Christian Neve er årets tjener. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tyv med en sød tand: Kraftig bygget mand stjal en hel palle Blomme i Madeira

Aarhus

Efter drama på havnen: Turbåde indstiller al sejlads

Annonce