Annonce
Navne

Nystiftet jazzpris går til ungt talent

Karmen Rõivassepp er den første modtager af den nye jazzpris, "Aarhus Jazz Talent", som Aarhus Jazz Festival har taget initiativ til. Årets præmie består af 10.000 kroner samt en koncert på spillestedet Atlas i Aarhus. Foto: Martin Dam Kristensen

Prisen "Aarhus Jazz Talent 2018" går til Karmen Rõivassepp.

Karmen Rõivassepp bliver den første modtager af den nye jazzpris, "Aarhus Jazz Talent", som Aarhus Jazz Festival har taget initiativ til.

Prisen gives til en person eller et initiativ, der har gjort sig ekstraordinært bemærket og har udvist et særligt talent i sit virke for jazzmusikken i Aarhus.

Juryens motivation lyder: "Karmen Rõivassepp modtager prisen for sit alsidige virke som musiker, komponist, arrangør og dirigent. Karmen er en utrolig talentfuld sangerinde med et højt kunstnerisk niveau, og hendes musik er smuk, spændende og velklingende. Dette viser hun både i egne orkestre, om det er moderne jazzkvartet eller Rõivassepp bigband, og i diverse andre bands og projekter. Hun evner på fornem vis at bygge bro mellem stilarter, mennesker og udtryk. Karmen er det nye navn i Aarhus, og hun ønsker ovenikøbet at blive boende. Derfor er det fuldt fortjent, at hun bliver Aarhus Jazz Talent 2018."

Den officielle overrækkelse af Aarhus Jazz Talent Pris 2018 finder sted ved en koncert på Atlas tirsdag 5. februar 2019 kl. 20, hvor Karmen Rõivassepp Quartet spiller. Kvartetten består, ud over kapelmesteren, af Simon Eskildsen (piano), Adrian Christensen (bas) og Daniel Sommer (trommer).

Siden Karmen Rõivassepp flyttede til Danmark og studerede på Det Jyske Musikkonservatorium, er hun blevet en integreret del af den danske og århusianske jazzscene. Med tiden har hun fundet sin personlige stil, der kan høres på Karmen Rõivassepp Quartets første cd-udgivelse "Dance of Sounds", der i 2018 blev nomineret til en DMA Jazz Pris i kategorien "Årets nye danske jazznavn".

Ud over sin karriere som sanger og komponist er Karmen musikalsk leder af fire amatørorkestre og medlem af Kantoriet i Vor Frue Kirke.

Præmien på 10.000 kroner er sponsoreret af Aarhuus Stiftstidendes Fond.

Juryen bestod af Mads Kjær Jensen, formand for Aarhus Jazz Festivals bestyrelse og studieleder på Det Jyske Musikkonservatorium, Daniel Sommer, musiker og organisator, Niels Overgaard, redaktør af jazzbloggen JazzNyt, Andreo Michaelo Mielczarek, skribent og musikanmelder på Aarhus Stiftstidende, og Gorm Askjær, Aarhus Jazz Festivals sekretariat og musiker.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-Silkeborg udskudt med 10 minutter

Annonce