Annonce
Navne

Nystiftet jazzpris går til ungt talent

Karmen Rõivassepp er den første modtager af den nye jazzpris, "Aarhus Jazz Talent", som Aarhus Jazz Festival har taget initiativ til. Årets præmie består af 10.000 kroner samt en koncert på spillestedet Atlas i Aarhus. Foto: Martin Dam Kristensen

Prisen "Aarhus Jazz Talent 2018" går til Karmen Rõivassepp.

Karmen Rõivassepp bliver den første modtager af den nye jazzpris, "Aarhus Jazz Talent", som Aarhus Jazz Festival har taget initiativ til.

Prisen gives til en person eller et initiativ, der har gjort sig ekstraordinært bemærket og har udvist et særligt talent i sit virke for jazzmusikken i Aarhus.

Juryens motivation lyder: "Karmen Rõivassepp modtager prisen for sit alsidige virke som musiker, komponist, arrangør og dirigent. Karmen er en utrolig talentfuld sangerinde med et højt kunstnerisk niveau, og hendes musik er smuk, spændende og velklingende. Dette viser hun både i egne orkestre, om det er moderne jazzkvartet eller Rõivassepp bigband, og i diverse andre bands og projekter. Hun evner på fornem vis at bygge bro mellem stilarter, mennesker og udtryk. Karmen er det nye navn i Aarhus, og hun ønsker ovenikøbet at blive boende. Derfor er det fuldt fortjent, at hun bliver Aarhus Jazz Talent 2018."

Den officielle overrækkelse af Aarhus Jazz Talent Pris 2018 finder sted ved en koncert på Atlas tirsdag 5. februar 2019 kl. 20, hvor Karmen Rõivassepp Quartet spiller. Kvartetten består, ud over kapelmesteren, af Simon Eskildsen (piano), Adrian Christensen (bas) og Daniel Sommer (trommer).

Siden Karmen Rõivassepp flyttede til Danmark og studerede på Det Jyske Musikkonservatorium, er hun blevet en integreret del af den danske og århusianske jazzscene. Med tiden har hun fundet sin personlige stil, der kan høres på Karmen Rõivassepp Quartets første cd-udgivelse "Dance of Sounds", der i 2018 blev nomineret til en DMA Jazz Pris i kategorien "Årets nye danske jazznavn".

Ud over sin karriere som sanger og komponist er Karmen musikalsk leder af fire amatørorkestre og medlem af Kantoriet i Vor Frue Kirke.

Præmien på 10.000 kroner er sponsoreret af Aarhuus Stiftstidendes Fond.

Juryen bestod af Mads Kjær Jensen, formand for Aarhus Jazz Festivals bestyrelse og studieleder på Det Jyske Musikkonservatorium, Daniel Sommer, musiker og organisator, Niels Overgaard, redaktør af jazzbloggen JazzNyt, Andreo Michaelo Mielczarek, skribent og musikanmelder på Aarhus Stiftstidende, og Gorm Askjær, Aarhus Jazz Festivals sekretariat og musiker.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Henrik husker da bugten var fuld af fisk: Nu må han rejse langt efter dem

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Navne

Olsen Dyhr kæmper børnenes sag i Folketinget: - De ting, jeg selv har oplevet, driver mig i dag

Aarhus

Cykelbuddet Emma giver drengene baghjul: Derfor er hun så hurtig

Forsvaret undlod at dele viden om forureninger med tilsyn: - Det er uetisk og uansvarligt

Aarhus

Jul i pandemiens skær: Træet blev tændt med coronapas og uden fællessang

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus For abonnenter

Enhedslistens store stemmesluger: Vi skal have grøn, kollektiv trafik - og erhvervslivet skal betale regningen

Annonce