Annonce
Mad og drikke

Nytårschampagne fra 185 til 299 kroner

Disse tre vine kan du finde hos Vin & Vin, Bichel eller H.J. Hansen/Vinspecialisten.

Brødtekst

Annonce

Brut Améthyste, Louis Barthélémy, Champagne, Frankrig, Vin & Vin: 289 kroner (12 procent)

Medium lemon. Æble, lyst brød, salt, citron. Hvor er boblerne? Meget små bobler/delikat mousse glasset, de er heldigvis tydeligere i munden. Vinen har en balanceret syrlighed, og i smagen er der citron, grønne æbler, let syrlige kirsebær og jordbær. Overordnet et harmonisk glas som kan drikkes både til velkomst, nytårstale og en let fiskeret, og hvis du dybest set ikke er så vild med boblerne i champagne, er denne vin en blid fortolkning. Tre stjerner.

Carte Blanche Brut, Benard-Pitois, Champagne, Frankrig, Bichel: Tilbud 185 kroner (normal 240 kroner) (12 procent)

Medium kobber/gylden med rosa skær. Frugtig duft med conferencepære, æble, lime og brød. Frisk og retlinet i munden med en moderat syre, som modsvares af en fyldig sødme. Der er æble, pære, gule blommer og hårde ferskner i smagen. Vinen er brut og altså tør, men frugtigheden er stor, og det fornemmes, som om restsukkeret nærmer sig de maksimale 12 gram/liter. Den vil fungere udmærket som start på nytårsaften, men kan nok blive lidt kedelig at drikke hele aftenen. Tilbudsprisen er meget rimelig (i Frankrig koster vinen cirka 135 kroner på vingården), og den trækker op på fire store stjerner.

Brut Classic, Deutz, Champagne, Frankrig, H.J. Hansen/Vinspecialisten: Tilbud 299 kroner (normal 400 kroner) (12 procent)

Frisk duft med æble, en smule lyst brød, gær og hvide blomster. Smagen er præget af grønne æbler, der har selskab af en moderat syre og en pæn rundhed i mundfornemmelsen. Den er forholdsvis nem at gå til for den, der ikke er vant til at drikke tør champagne, fordi syren er blevet dæmpet gennem malolaktisk gæring. Vinen har en snert af smørfedme og forekommer i det hele taget harmonisk - uden ligefrem at være en vin, man går på opdagelse i. Men harmoni kan også være rart. Fire stjerner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

Byudvikling

Politikere til 450 debatlystne århusianere til borgermøde: Aarhus vokser, om vi vil det eller ej

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];