Annonce
Horsens

Nytårskrudt deler læserne: Hvor længe er det okay at fyre raketter af?

Vi har spurgt Horsens Folkeblads følgere på Facebook: Er afskydningsperioden for fyrværkeri passende, for lang eller for kort? Arkivfoto: Lars Juul
Annonce

Horsens: Nytårskrudt må fyres af i perioden 27. december-1. januar. Er det for lang en periode? Er den for kort, eller er den passende?

Vi har spurgt Horsens Folkeblads følgere på Facebook og fået rigtig mange svar.

Her et udpluk af dem:

Jimmi Foldager Jørgensen:

Synes faktisk, at det er rigtig godt, at der er sat en begrænsning - og jeg er ellers fyrværkerientusiast. Det hører sig ikke rigtig til, at der skydes af hele december som tidligere. Jeg mener dog til gengæld, at det er for stramt, at afskydningsperioden slutter den 1. januar. Jeg tænker her f.eks. på, at vejret kan være så dårligt, at man kan "brænde inde" med en større mængde fyrværkeri. Og det er faktisk ikke særlig hensigtsmæssigt. Derfor så jeg gerne, at loven blev ændret til den 2. eller 3. januar.

Cecilie Emilie Flindt Robert:

Jeg mener, at fyrværkeri er forbeholdt nytårsaften. Så var det mig, der bestemte, skulle det kun være tilladt fra 30. december kl. 20 til 1. januar kl. 22. Selvom det ville være ganske nyttesløst at lave en yderligere begrænsning, da der ikke er mange, som overholder den nuværende alligevel. Lige så snart krudtet kan købes, bliver det fyret af!

Helle Knak Glasdam:

Aaaalt for lang! Lad professionelle lave et fantastisk show 31. december og kl. 00 1. januar. Hold alt det krudt væk fra private fulde folk.

Morten Pedersen:

Jeg synes personligt, at det ville være lækkert at skyde af hele december, da jeg er krudtgal passionist! Men jeg kan for dyrenes skyld godt acceptere afskydningsperioden, som den er nu. Men jeg synes, det ville være en skam, at den skulle strammes mere, og flere farlige situationer ville opstå.

Linda Pia Nielsen:

Jeg forstår ikke, det må sælges fra 15. december. Det ville være fint, hvis det ikke kunne sælges før 30. december. Tænk på alle de dyr, der er skræmt fra vid og sans.

Hans Frost Clausen:

31. december og 1. januar. Seest-ulykken fik heldigvis strammet lovgivningen, så vi ikke skal høre på de brag fra oktober til slut januar.

Berit Barrit Kristensen:

Det burde være fra den 30. december til den 2. januar. Det er så synd for de dyr, der er meget bange, og det er træls for andre at høre på i så lang tid.

Laila Petersen:

Der er absolut ingen grund til at sælge fyrværkeri overhovedet. Det er spild af penge, og en masse dyr - og mennesker med krigstraumer - lider hvert år! Jeg er stor tilhænger af organiserede displays, som man kan tage til. Det er meget flottere, og så behøver private ikke at blande krudt og alkohol.

Jeanette Vissing Dammann:

Den er passende. Der skal være plads til alle typer op til og under nytårsdagen. Dem uden dyr skal have lov til at afslutte året med det brag, de ønsker.

Mathias Daniel Pedersen:

Gerne fra 15. december, hvor det må sælges, til og med 1. januar. Så passer salgsperioden med den periode, hvor det er tilladt at skyde af. Det gi'r jo sig selv, at folk skyder af, før de må, hvis man vælger at sælge det 12 dage før, det må skydes af.

Thomas Jakobsen:

Synes det er øv, at man ikke kan høre/se det hele december måned! Det kunne man, da jeg var dreng.

Ann Dokkedahl:

Folk er allerede begyndt at skyde af. Det ville være så lækkert, hvis man kun måtte skyde af nytårsaften - og så overholdt det.

Frederik Møller Flesner:

Personligt synes jeg, det er fint, som det er. Man har tid til at kigge de forskellige steder. Ja, det kan være træls at høre på dagene op til nytårsaften, men det synes størstedelen af Danmark vel også, at motorcykler og store biler er om sommeren. Det ikke nemt at gøre alle tilfredse. Brug tiden på nogle andre bekymringer. For uanset, om det forbliver, som det er, eller forkortes, så vil der være brok.

Anja Lind Lysdal:

Perioden er for lang. Det burde kun være 31. december og 1. januar. Eller endnu bedre kun forbeholdt professionelle. Det skræmmer livet af uskyldige dyr, og der er altid nogen, der kommer til skade.

Karin Kobberø:

Der er blevet skudt lystigt af her i Horsens de seneste to-tre uger. Hvad skal man med forbud og regler, når de ikke håndhæves?

Karina Stenhøj Stidsen:

Jeg synes, perioden er ganske udmærket. Vi skyder ikke selv særlig meget krudt af. Men kan godt li' at komme til demoskydningsshow i byen, hvor de viser noget af deres flotte fyrværkeri. Så ser man en masse flot uden at skulle betale en formue.

Jacob Hagerup:

Perioden for afskydning er passende, men det er hul i hovedet at man sælger det så lang tid i forvejen. Som krudtelsker var det endnu sjovere, dengang man måtte skyde hele december, men af hensyn til dyr og naboer kan jeg sagtens acceptere, at man holder det til de nuværende dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Annonce