Annonce
Aarhus

Nyt akademi skal styrke ledige og hjælpe virksomheder med grøn omstilling

Erhvervsakademi Aarhus er en af initiativtagerne til det grønne akademi, der er målrettet de højtuddannede ledige. Foto: Erhvervsakademi Aarhus
Erhvervsakademi Aarhus er en af initiativtagerne til det grønne akademi, der er målrettet de højtuddannede ledige i byen.
Annonce

AARHUS: Et nyt initiativ fra Aarhus Kommune, Jobcenter Aarhus og Erhvervsakademi Aarhus skal forsøge at styrke den grønne omstilling i nogle af de østjyske virksomheder.

Initiativet har fået navnet Det Grønne Akademi, hvor højtuddannede ledige i byen skal gennemgå et kursus, der gør dem klar til at gennemføre en undersøgelse og kortlægge bæredygtige tiltag i en virksomhed og efterfølgende komme med en konkret handlingsplan for, hvordan man får det implementeret.

De ledige er i alt i gang i 10 uger med fokus på den grønne omstilling. Først gennemgår de fem ugers teoretisk undervisning, hvorefter de kommer ud i fire ugers virksomhedspraktik. Her skal de forsøge at bruge deres viden til at få virksomheden i gang med bæredygtige tiltag.

Tanken med det nystartede 'akademi' er at styrke de ledige og give dem nye kompetencer på et arbejdsmarked, der i større og større omfang bevæger sig hen imod at blive endnu mere bæredygtigt.

- Vi skal kunne lære nyt, arbejde længere og være parat til at omstille os - hele tiden. Og det har kursisterne på det her forløb gjort. Fremtidens arbejdsplads handler ikke kun om bæredygtighed, men også om læring, teknologisk innovation, automatisering og god ledelse. Derfor har det været interessant at slippe voksne, højtuddannede mennesker med forskellige faglige og personlige baggrunde løs på konkrete praktiske udfordringer, siger chefkonsulent på Erhvervsakademi Aarhus, Anker Nørlund Christensen.

Annonce

Fem uger på skolebænken

Kursisterne skulle i den sidste af de 10 uger præsentere deres forløb hos de forskellige virksomheder. Og selvom det lyder stort og flot med bæredygtig omstilling, så viste flere af projekterne, at det ofte handler om at gå ned i detaljen og få kommunikeret ordentligt ud, da det i mange tilfælde handler om at bryde med eksisterende vaner.

- Det gode ved det her forløb er, at vi alle sammen har været på skolebænken. Ikke kun kursisterne. Det handler om, at vi sammen spiller hinanden bedre. Vi skal lære at tænke nyt ved at tænke grønt. Det handler om, at vi bruger hinandens kompetencer på den rigtige måde. Det er vigtigt med forandringsagenter ude i virksomhederne som både kan tale ind i det grønne og udfolde det forretningspotentiale, som den grønne tilgang indeholder. Derfor er Det Grønne Akademi vigtigt. Bliv ved med at spille hinanden gode. Hold netværket ved lige, sagde Uffe Vinther Kristensen, som er tovholder for industrisporet i sekretariatet for klima og grøn omstilling i Aarhus Kommune.


Det handler om, at vi sammen spiller hinanden bedre. Vi skal lære at tænke nyt ved at tænke grønt. Det handler om, at vi bruger hinandens kompetencer på den rigtige måde.

Uffe Vinther Kristensen


Efterårets hold på Det Grønne Akademi bliver formentlig ikke det sidste. De tre initiativtager Erhvervsakademi Aarhus, Aarhus Kommune og Jobcenter Aarhus har alle bidt mærket i initiativets potentiale og er desuden blevet kontaktet af andre kommuner, som gerne vil høre nærmere til ordningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bakken Bears vandt 12. sejr på stribe

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Alarm 112

Ingen afskærmning eller håndsprit: Risskov-kiosk kan se frem til bøde

Annonce