Annonce
Østjylland

Nyt aktivitetscenter er på vej i Nimtofte

Midtdjurs Friskole i Nimtofte, første skoledag på den tidligere kommunale Bavnhøjskole.

Byliv. Initiativ hviler på en fond, engagement og håb om en aftale med kommunen.

Nimtofte kan få et nyt aktivitetscenter i bygningerne med Midtdjurs Friskole.

En initiativgruppe er langt fremme med planer om et samlingssted, der blandt andet vil fungere som et traditionelt forsamlingshus ved fødselsdagsfester og lignende. Aktivitetshuset skal hvile på en ny fond.

»Borgerne i Nimtofte har ingen steder at samles. Hotellet lukkede for et par år siden, og NOA (Nimtofte og Omegns Aktivitetscenter, red.) med tilhørende aktiviteter findes heller ikke mere. Vi har behov for et fysisk bindeled i byen. Men afsæt i en fond bliver det lettere at søge penge til forskellige projekter,« siger Lone Jensen, formand for Midtdjurs Friskole og medlem af initiativgruppen bag et aktivitetscenter i Nimtofte.

Tanken om et aktivitetssted i samme bygninger som Midtdjurs Friskole blev søsat på et borgermøde for et par år siden.

En initiativgruppe med deltagere fra blandt andet den lokale borgerforening er gået videre med idéen.

Det er sket med støtte fra en konsulent fra projektet »Nimtofte - en socialt bæredygtig landsby«, som Nimtofte er udvalgt til at deltage i af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Nu begynder projektet for alvor at tage form. Planen er, at aktivitetshuset får base i det nuværende bibliotek i skolebygningen. Der er plads til 80 til 100 gæster, og ved indretningen af faciliteterne planlægges blandt andet etablering af et køkken.

Biblioteket flyttes til et andet sted i skolebygningerne, hvor de nuværende 60 elever i Midtdjurs Friskole langt fra optager hele pladsen.

Skolebygningerne i Nimtofte rummede i mange år Bauneskolen. Men den er nu afløst af Midtdjurs Friskole, som lejer adressen af kommunen.

Ifølge oplægget skal kommunen kvit og frit overdrage bygningerne til en fond, der driver aktivitetscenteret og lejer resten af bygningen ud til Midtdjurs Friskole.

Sagen har allerede været drøftet på et lukket møde i Syddjurs Kommunes økonomiudvalg, og gruppen fra Nimtofte er indkaldt til et møde.

»Overordnet er det et godt initiativ, der var en positiv stemning omkring i økonomiudvalget. Derfor vil vi gerne holde et møde med initiativtagerne, så vi kan komme tættere på projektet og idéen om fonden,« oplyser borgmester Claus Wistoft (V) fra Syddjurs Kommune.

Ifølge oplægget vil Syddjurs Kommune få bygningerne igen, hvis fonden af en eller anden årsag indstiller driften af aktivitetscenteret.

Lone Jensen håber, at byrådet er parat til at række hånden frem for agere fødselshjælper.

»For Syddjurs Byråd må det også handle om at skabe aktiviteter i de små bysamfund. På den baggrund er der logik i vores idé,« understreger Lone Jensen.

I henhold til initiativgruppens tidsplan skal aktivitetscenteret slå dørene op i det tidlige efterår 2015.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce