Annonce
Sport

Nyt Bears-nederlag i Randers: - Det er bare ikke godt nok

Bakken Bears tabte for anden gang på to uger i Arena Randers. Arkivfoto: Kim Haugaard
Oven på torsdagens storsejr i Horsens tabte Bakken Bears for anden gang på to uger i Randers. Holdet må søge tilbage til de basale egenskaber inden skæbnekamp i Europa på onsdag, mener træner.

BASKETBALL: Når det kører for Randers så er der næppe et sjovere sted at være i dansk basketball.

Og lørdag var Cimbria-bilen i femte gear med 130 km/t da Bakken Bears blev blæst ud af Arena Randers - for anden gang på små to uger.

Hal tre i den ombygningsramte Arena var propfyldt til topkampen i Basketligaen, der på ingen måde skuffede hverken i atmosfære eller underholdning.

Hjemmeholdet gjorde, som de gør når de er bedst. Skyder på det meste og bliver ved, så længe bolden stryger på indersiden af silkesnorene. Og som skrevet. Når først festen er begyndt, så er det et svært sted at få den stoppe igen.

Josh Fortune, Jonathan Jeanne og Chris Nielsen scorede efter behag mod den danske mester, der leverede et spil i forsvaret, der var meget langt fra dét, Horsens IC fik et føle for to dage siden.

Dengang vandt Bears med 33 point, men lørdag var det dem selv, der fik en ordentlig lussing. Randers førte med 15 point ved pausen efter at have taget tilløb til at stikke af et par gange. Og i anden halvleg fik Bears aldrig kontakt og måtte pines med åbenlyse frustrationer ude på bænken.

- Det var en kamp hvor vi aldrig fandt momentum. Vi prøvede hele tiden nye ting for at se, om vi kunne skabe et, men det kom aldrig. Da det kom i små glimt, og vi var inden for en rækkevidde af en håndfuld point, bankede de et par treere i. Og det er dét, Randers gør. Det er ikke en overraskelse, men i dag havde vi det aldrig under kontrol, sagde assistant head coach i Bakken Bears, Anders Sommer, efter kampen.

Det er anden gang på 12 dage at Bears taber i Randers - i mellemtiden vandt de dog også en pokalkamp i samme hal. Og Anders Sommer spår naboen mod nord til at være Bears' største konkurrent i denne sæson.

- Der er ingen tvivl om, at Randers er stærkere end de har været i mange år. Og lige nu virker de også stærkere end Horsens, som vi mødte forleden.

De tre omtalte hold har alle tabt tre kampe i Basketligaen. Bears har spillet én kamp færre end de andre.

Annonce

Basketligaen

  • Randers Cimbria - Bakken Bears 94-84
  • Periodecifre: (33-27), (23-14), (17-17), (23-26)
  • Cimbria: Josh Fortune 27, Jonathan Jeanne 24, Chris Nielsen 15
  • Bears: Chris Ortiz 16, Adama Darboe 12, Ryan Evans 11, Thomas Lærke 10, Darko Jukic 9, Tylor Ongwae 8, Michel Diouf 7, Jonathan Galloway 7, Morten Sahlertz 2, David Efianayi 2
  • Rebounds: Cimbria 37, Bears 45
  • Tilskuere: Cirka 1.000 i Arena Randers

Ikke godt nok

Lørdagens nederlag rundede en uge med store op- og nedture af for Bakken Bears, der i mandags tabte med 23 point i Tyskland, i torsdags vandt med 33 i Horsens og så endte med at tabe med ti point i Randers efter at have pyntet lidt på resultatet til sidst.

Og i Bears' trænerstab bryder de sig faktisk ikke om rutchebaner. De vil gerne af inden de kommende ugers hjemmekampe i Europe Cup.

- Vi har et bredt hold hvor der er mange, der skal kunne levere - det skal være vores styrke, men lige nu spiller vi kun rigtig godt i hver anden kamp, sagde Anders Sommer.

- Vi skal finde ud af hvordan vi kan få den stabilitet tilbage som plejer at kendetegne os.

Hvordan gør I det?

- Det handler om de helt basale defensive ting, der bare skal sidde i skabet. Lige nu er den der nogle gange, men andre gange er det bare ikke godt nok.

Og sådan var det altså denne lørdag; Ikke godt nok.

Bears møder belgiske Spirou på onsdag i Vejlby-Risskov Hallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce