Annonce
Aarhus

Nyt boligkvarter i Risskov bekymrer ved sin højde

To boligkarréer mellem Grenåvej og Agerbæksvej og et kontorbyggeri helt op mod Vestre Strandallé - i tre - seks etager og med boliger i varierende størrelser, hvoraf 15 procent skal være almene boliger. Sådan lyder planerne for endnu et Vejlby-Risskov-byggeprojekt, der netop er sendt i offentlig høring. Illustration fra forslag til lokalplan
Planerne om et kombineret bolig- og erhvervsområde mellem Grenåvej og Agerbæksvej kommer nu i offentlig høring.

AARHUS: Borgere og grundejerforeninger i området er ikke ligefrem begejstrede ved udsigten til et nybyggeri i op til seks etager mellem Grenåvej og Agerbæksvej i Risskov lige ved krydset Vejlby Ringvej/ Vestre Strandallé.

Det er ikke mindst højden, der bekymrer i projektet, der består af to boligkarréer med i omegnen af 300- 350 lejligheder i varierende størrelser og et kontorbyggeri på 9.000 etagekvadratmeter.

Bag planerne står AG Gruppen med hovedsæde i Odense.

Annonce

Byrådet har blik for højden

På sit møde i denne uge besluttede byrådet at sende forslaget til lokalplan for projektet i offentlig høring - og signalerede samtidig, at det er opmærksom på bekymringen i forhold til byggeriets højde.

- Vi er relativt positive overfor projektet, men har også noteret os, at der er en vis uoverensstemmelse mellem bygherre og naboer. En løsning på det kan handle om en nedtrapning af byggeriet, sagde socialdemokraten Steen B. Andersen under byrådets behandling af sagen.

Nybyggeriet som det kan komme til at tage sig ud fra Grenåvej med kontorkompleksetnærmest krydset Vestre Strandallé/Vejlby Ringvej forrest og derefter de to boligkarréer, der er bygget sammen mod Grenåvej. Illustration fra forslag til lokalplan

Tonerne var lidt de samme fra Venstres Almaz Mengesha:

- I området er der en bekymring for byggeriets højde. Det er noget, vi sal have belyst nærmere, når lokalplanforslaget kommer tilbage fra den offentlige høring.

Jan Ravn Christensen (SF) var endnu mere tydelig:

- Man kan sige meget pænt om projektet, men vi kommer til at overveje kraftigt at justere på højderne. Højderne er en udfordring, sagde han.

Annonce

Endnu et byggeprojekt

I lokalplanen bliver der lagt op til et byggeri i seks etager mod Grenåvej, fire etager mod Agerbæksvej og enkelte steder tre etager. Samlet er der tale om at bygge 24.000 etagekvadratmeter boliger foruden de 9.000 etagekvadratmeter kontorer længst oppe mod Vestre Strandallé.

Området ved Grenåvej/Agerbæksvej i Risskov er i dag kendetegnet ved lavt erhvervsbyggeri. Fremtiden byder her på et langt højere bolig- og kontor-byggeri i op til seks etager, hvis forslaget til lokalplan for området bliver vedtaget. Arkivfoto: Axel Schütt

På grunden lige bag lokalplanområdet er et andet byggeprojekt på trapperne omkring Risskov Efterskole. Her er det planen at bygge etageboliger i op til fem etager mod Agerbæksvej foruden lavere byggeri mod Vestre Strandallé og Tretommervej. Mod Agerbæksvej indgår også en daginstitution i planerne, som ejendomsselskabet Bricks står bag.

De planer er endnu ikke nået så langt, at der ligger et forslag til lokalplan.

Efter byrådets behandling kommer forslaget til lokalplan for byggeriet mellem Grenåvej og Agerbæksvej nu i en offentlig høring, inden det - eventuelt i en tilrettet version - vender tilbage til endelig godkendelse i byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Navne

Ansat hos Devoteam

Aarhus

Se den opdaterede vaccinationsplan: Den sidste dansker forventes at være fuldt vaccineret i uge 28

Annonce