Annonce
Aarhus

Nyt brokvarter er på vej ud af starthullerne

<p>Byggeriet af de fire boligstænger med tilsammen 164 lejligheder mod Lokesvej er så småt gået i gang. Efter planen er der indflytning i sidste halvår af 2017. Illustration fra lokalplanen.</p>

Nyt stort boligområde til 10.000 mennesker langs Søren Frichs Vej starter med 550 boliger i Åby-enden. Ved siden af - og længere inde mod midtbyen - er flere store projekter på trapperne.

Annonce

Netto åbner i Åbyen ved Søren Frichs Vej i sommeren 2017 - nogenlunde samtidig med, at beboerne flytter ind i de første 100 af de omkring 550 boliger, der er på vej i første etape af omdannelsen af fragtmandscentralen til boligområde.

Hvor Åben starter forvandlingen af Søren Frichs Vej i den ene ende, er det planerne at et varieret og lidt spraglet projekt med 200 boliger og lidt erhvervs ved Skovgaardsgade og Godsbanen fuldender forvandlingen i den anden ende. Visualisering: Sleth Arkitekter.

Arbejdet med at støbe fundamenter til et par af Åbyens boligprojekter er i gang, og på onsdag har selskaberne bag de byggerier - Innovater og Nordic Real Estate Partners - inviteret Åbyhøj og resten af Aarhus til et lidt forsinket første-spadestiks-arrangement

»Vi vil gerne vise folk fra Åby og fra haveforeningerne i området, hvad vores planer er,« siger Andreas Bagunck, der er boligudvikler hos Innovater.

På programmet onsdag kl. 17 - 19 er - udover taler, is, pølser og basketball - også muligheden for at komme 26 meter op i en lift for at få et indtryk af udsigten fra de øverste etager i nybyggeriet.

Annonce

Fra butikker til boliger

Innovater har egentlig sit speciale i at udvikle butikker - dagligvarebutikker ikke mindst.

»Åbyen er vores første rigtige boligprojekt - og egentlig udsprunget af den Netto-butik vi også bygger der. Kommunen vil gerne have boliger oven på en butik på det sted. Det er vi så gået videre med,« fortæller Andreas Bagunck.

De 102 boliger mod Frichsvej og i forbindelse med dagligvarebutikken er primært i den mindre ende.

»For 90 procents vedkommende bliver det små delevenlige studieboliger. Derudover kommer der syv-otte lejligheder i familiestørrelse,« siger Andreas Bagunck.

Lejlighederne får status som ejerlejligheder, men bliver muligvis lejet ud.

Annonce

Åbyen etape 2

Mod Lokesvej opfører Innovater og NREP fire boligstænger, der trapper ned i højde og med godt 260 lejligheder i alt.

»Det bliver ejerlejligheder af meget blandet størrelse. Både to-, tre- og fire-værelses boliger,« siger Andreas Bagunck.

Kollegiekontoret bidrager til første etape af omdannelsen af fragtmandscentralen med et byggeri med omkring 150 studieboliger, mens familien Evar og Danica bygger i omegnen af 140 boliger. Planen er, at begge projekter kommer i jorden i år.

Anden etape af Åbyen - resten af fragtmandscentralens grund - er ved at blive planlagt til 600-700 boliger. Endnu er forslaget til lokalplan for det område ikke helt færdigt.

Innovater har købt den mindre Avis-grund for enden af fragtmandscentralen mod Åbyvej og er ved at lave forslag til lokalplan for den også.

Annonce

Boliger i den anden ende

Med Åbyen bliver der fra den ene ende taget hul på at skabe et sammenhængende bykvarter hele vejen ind ad Søren Frichs Vej.

I den anden ende - hvor Søren Frichs Vej er blevet til Carl Blochs Gade - er der planer om et større byggeri med omkring 200 boliger ved Godsbanen fra hjørnet af Skovgaardsgade og ud ad Carl Blochsgade ved det gamle æggepakkeri, der bliver bevaret.

Bag det projekt - som der endnu ikke er lavet lokalplan for - står byudvikler Rune Kilden og ejendomsfirmaet Domis.

Lidt længere ude og omtrent overfor Åhusene, der jo for længst er bygget og beboet, er der fremskredne planer om primært boligbyggeri for i hvert fald dele af det gamle erhvervsområde i trekanten mellem Søren Frichs Vej, Ringgaden og P. Hiort-Lorenzens Vej. Der bliver snart fremlagt et forslag til lokalplan for en del af det område.

Fuldt udbygget er det forventningen, at der kommer til at bo omkring 10.000 mennesker i brokvarteret langs Søren Frichs Vej.

Annonce
Annonce
Aarhus

Festugeboss er tavs om aflysning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

Annonce