Annonce
Aarhus

Nyt busselskab prøver kræfter med ruten Aarhus-København

Nyt busselskab, Sortbillet.dk, melder sig ind i kampen om ruten mellem Aarhus og København. Sortbillet kører fra Musikhuset i Aarhus og over Storebælt. Arkivfoto: Flemming Krogh

Vognmænd, chauffører og medarbejdere fra busselskabet Rød Billet har dannet Sortbillet.dk

AARHUS: Der er kommet en ny dreng i klassen af danske fjernbusselskaber.

Navnet er Sortbillet.dk, der kører til København fra alle større byer i Jylland, Fyn og på Sjælland.

Bag Sortbillet.dk står en række tidligere vognmænd, chauffører og medarbejdere fra Rødbillet.

Rødbillet er solgt til tyske Flixbus, der også samarbejder med Abildskou Busser.

- Vi synes ikke længere, at arbejdsvilkårene passede os, siger Sortbillet.dk's direktør, Carsten Rasmussen om grunden til, at Sortbillet.dk er sat i søen.

- Markedet for fjernbusser er i støt stigning i Danmark. Og det marked vil vi gerne være en del af, siger Carsten Rasmussen. Sortbillet.dk skulle efter planen have kørt sin første tur tirsdag 15. august. Men den tur blev aflyst, fordi der ikke var solgt nogle billletter.

- Det er gået hurtigt. Vores helt store rejsedage er lørdag og søndag, så måske kommer vi først rigtigt i gang i weekenden, siger Carsten Rasmussen.

Det kommer til at ske med billetter, der - ifølge Carsten Rasmussen - som udgangspunkt koster det halve af DSB's togbilletter.

Annonce

Fleksibilitet

- Vi er ikke nødvendigvis det billigste tilbud, men vi vil altid bestræbe os på at være bedst. Både med hensyn til de nyeste, miljørigtige busser, fleksibilitet, afgangstider samt forbindelser til tog og andre busser i yderområderne, siger Carsten Rasmussen.

For en pris på 65 kr. kan man få sit kæledyr med Sortbillet.dk-bussen. Man kan også reservere et sæde forrest i bussen, hvis man nemt bliver køresyg.

- På alle afgange tilbyder vi frisklavet kaffe, der er gratis internet ombord og mulighed for at købe kildevand til en rimelig pris, siger Carsten Rasmussen.

Sortbillet lægger ud med 100 afgange om ugen fra 29 byer. I takt med antallet af solgte billetter stiger antallet af ugentlige afgange til op mod 120.

- Det er vores vision, at der i 2018 vil være over 200 ugentlige afgange fra mere end 45 byer i Danmark, siger Carsten Rasmussen, der også planlægger at åbne ruter til udlandet i 2018.

Sortbillet.dk kører over Storebælt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Sport

Ny bog gør op med curling-kultur i sport

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Annonce