Annonce
Aarhus

Nyt busselskab prøver kræfter med ruten Aarhus-København

Nyt busselskab, Sortbillet.dk, melder sig ind i kampen om ruten mellem Aarhus og København. Sortbillet kører fra Musikhuset i Aarhus og over Storebælt. Arkivfoto: Flemming Krogh

Vognmænd, chauffører og medarbejdere fra busselskabet Rød Billet har dannet Sortbillet.dk

Annonce

AARHUS: Der er kommet en ny dreng i klassen af danske fjernbusselskaber.

Navnet er Sortbillet.dk, der kører til København fra alle større byer i Jylland, Fyn og på Sjælland.

Bag Sortbillet.dk står en række tidligere vognmænd, chauffører og medarbejdere fra Rødbillet.

Rødbillet er solgt til tyske Flixbus, der også samarbejder med Abildskou Busser.

- Vi synes ikke længere, at arbejdsvilkårene passede os, siger Sortbillet.dk's direktør, Carsten Rasmussen om grunden til, at Sortbillet.dk er sat i søen.

- Markedet for fjernbusser er i støt stigning i Danmark. Og det marked vil vi gerne være en del af, siger Carsten Rasmussen. Sortbillet.dk skulle efter planen have kørt sin første tur tirsdag 15. august. Men den tur blev aflyst, fordi der ikke var solgt nogle billletter.

- Det er gået hurtigt. Vores helt store rejsedage er lørdag og søndag, så måske kommer vi først rigtigt i gang i weekenden, siger Carsten Rasmussen.

Det kommer til at ske med billetter, der - ifølge Carsten Rasmussen - som udgangspunkt koster det halve af DSB's togbilletter.

Annonce

Fleksibilitet

- Vi er ikke nødvendigvis det billigste tilbud, men vi vil altid bestræbe os på at være bedst. Både med hensyn til de nyeste, miljørigtige busser, fleksibilitet, afgangstider samt forbindelser til tog og andre busser i yderområderne, siger Carsten Rasmussen.

For en pris på 65 kr. kan man få sit kæledyr med Sortbillet.dk-bussen. Man kan også reservere et sæde forrest i bussen, hvis man nemt bliver køresyg.

- På alle afgange tilbyder vi frisklavet kaffe, der er gratis internet ombord og mulighed for at købe kildevand til en rimelig pris, siger Carsten Rasmussen.

Sortbillet lægger ud med 100 afgange om ugen fra 29 byer. I takt med antallet af solgte billetter stiger antallet af ugentlige afgange til op mod 120.

- Det er vores vision, at der i 2018 vil være over 200 ugentlige afgange fra mere end 45 byer i Danmark, siger Carsten Rasmussen, der også planlægger at åbne ruter til udlandet i 2018.

Sortbillet.dk kører over Storebælt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politikerne kan ikke fjerne skulptur af testikler ligesom Vanddragen

Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Skulptur af testikler vækker vrede, halvandet år efter at den kom op

Annonce