Annonce
Byudvikling

Nyt byområde: Nu er første karré med 200 boliger snart færdig

En lille forsmag på det fremtidige byliv, da A. Enggard og PKA forleden holdt forsinket rejsegilde på den første af makkerparrets tre karréer i kvarteret omkring Godsbanen. Foto:  A. Enggaard
I Brokvarteret ved Godsbanen er der indflytning i de første 100 boliger til august. Totalt kommer byggeriet, som A. Enggaard og PKA står bag, til at indeholde omkring 750 boliger.

AARHUS:  Kvarteret omkring Godsbanen er et af de steder i byen, hvor byggekranerne står tæt.

Her har den store, trekantede boligkarré på hjørnet af Søndre Ringgade og Søren Frichs Vej længe stået færdig. For nylig var det Boligforeningen Ringgården, der kunne tage sit rødstensbyggeri, Søhesten, med 138 lejligheder  i brug.

Og nu nærmer indflytningen sig i første del af entreprenørfirmaet A. Enggards byggeri i området.

Annonce

Den første af fire karréer

A. Enggard opfører sammen med pensionsselskabet PKA tre karréer og en enkeltejendom i 13 etager med tilsammen omkring 750 boliger.


Vi ser frem til, at der begynder at komme liv i den nye bydel. Visionen for Brokvarteret er at skabe en bydel med plads til forskellige familietyper og med et sprudlende byliv med intime gårdmiljøer og grønne områder

Jens Skinnebach, afdelingschef i A. Enggaard


De første 100 af boligerne er klar til indflytning til august, mens resten af den første karrés 207 lejeboliger fordelt på 20 toetagers townhouses og 187 lejligheder bliver færdige i løbet af efteråret. I størrelse svinger boligerne fra 30 til 119 kvadratmeter.

Brokvarteret kalder A. Enggard sitstore boligområde tæt på Ringgadebroen og omkranset af Søndre Ringgade, P. Hjort-Lorentzens Vej og Dirch Passers Gade.

Udover Enggaards egne tre karréer bygger entreprenørfirmaet også en fjerde ud mod Søren Frichs Vej for Ejendomsselskabet Olav de Linde.

Annonce

Rift om lejlighederne

A. Enggaard og PKAhar netop holdt et forsinket rejsegilde på Brokvarterets første karré.

- På grund af  corona havde vi udskudt rejsegildet for den første karré, og derfor er vi også længere i byggeprocessen, end vi normalvis er ved et rejsegilde. Vi er nu på et stadie, hvor vi netop har sat gang i udlejningen, og det er gået over al forventning. Vi åbnede for udlejning 24. maj, og allerede nu er 80 af boligerne udlejet, og derudover har vi 70 skrevet op, så det er yderst positivt, siger afdelingschef i A. Enggaard, Jens Skinnebach.

De første 100 lejligheder i Brokvarterets første karré er klar til indflytning 1. august. Allerede nu er 80 af de 100 lejligheder udlejet. Foto: A. Enggaard

Han mener, at Brokvarteret med sin placering midt i det nye kulturelle og kreative Aarhus K rummer et stort potentiale.

- Vi ser frem til, at der begynder at komme liv i den nye bydel. Visionen for Brokvarteret er at skabe en bydel med plads til forskellige familietyper og med et sprudlende byliv med intime gårdmiljøer og grønne områder, siger Jens Skinnebach og fortsætter:

- Det fører vi ud i livet ved at kombinere hyggelige og pulserende sivegader med karréer, som omslutter de enkelte gårdrum – og derved skaber et hyggeligt og intimt gårdmiljø med masser af træer, planter og opholdspladser.

Byggekranerne forlader ikke Brokvarteret lige med det første. Planen er, at vi skal frem til 2024, før kvarteret er bygget færdigt.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Byudvikling

Klimaregnskab: Her er CO2-gevinst svarende til 1.369 millioner mobilopladninger

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce